Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Κάτω τα χέρια από το Τελωνείο του Πόρτο Λάγος, λένε οι κάτοικοι

Με πανό διαμαρτυρίας για την συνεχή υποβάθμιση της περιοχής τους υποδέχτηκαν τους πολιτικούς άρχοντες για τον εορτασμό των Θεοφανείων

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Με πανό διαμαρτυρίας για την συνεχή υποβάθμιση της περιοχής του Πόρτο Λάγος, με «κερασάκι στην τούρτα» το κλείσιμο του Τελωνείου, οι κάτοικοι της περιοχής υποδέχτηκαν τους πολιτικούς άρχοντες για τον εορτασμό των Θεοφανείων.

Σε όλους τους παρόντες μοιράστηκαν φειβολάν με τα αιτήματα των κατοίκων, ώστε να μην κλείσει το Τελωνείο.

Τόσο ο Γραμματέας της Περιφέρειας Α.Μ. – Θ. Άρης Γιαννακίδης, όσο και ο Δήμαρχος των Αβδήρων Βασίλη Τσολακίδη, διαβεβαίωσαν τους διαμαρτυρόμενους κατοίκους της περιοχής ότι θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αποτρέψουν το λουκέτο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ερχόμενη εβδομάδα, ο Δήμαρχος Αβδήρων θα βρεθεί στο Υπουργείο Οικονομικών για το θέμα αυτό.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο θέμα αποκάλυψε πρώτη η εφημερίδα «Αδέσμευτη» που στο σημερινό φύλλο αποκαλύπτουν και τα όσα λένε οι κάτοικοι του Πόρτο Λάγος στο φεϊ βολάν που μοίρασαν στον κόσμο.


ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ

Σε δηλώσεις του, στους δημοσιογράφους, ο Δήμαρχος των Αβδήρων Βασίλης Τοσλακίδης, ανέφερε ότι συνεδρίασε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο για το εν λόγω θέμα και μάλιστα εξέδωσε ομόφωνα, ψήφισμα διαμαρτυρίας – συμπαράστασης στους κατοίκους.

Ο κ.Τσολακίδης επεσήμανε ότι είναι αδιανόητη η πρωτοβουλία αυτή της Κυβέρνησης, καθώς το Τελωνείο του Λάγος δεν έχει λειτουργικά έξοδα και συγχρόνως εξυπηρετεί δύο Νομούς. «Το λιμάνι του Λάγος είναι πύλη εισόδου για το εμπόριο της περιοχής! Δεν γλιτώνει κάτι η Κυβέρνηση από αυτή την κίνηση!», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Τσολακίδης.

Παράνομη χαρακτήρισε την απόφαση της κρατικής μηχανής να μπει λουκέτο στο Τελωνείο του Λάγος, το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής για την Σωτηρία του Τελωνείου Θανάσης Αράπης. «Το Τελωνείο του Λάγος έχει μηδενικά έξοδα και προσφέρει υπηρεσίες τόσο στη Ξάνθη, όσο και στη Ροδόπη. Επιβάλλεται να υπάρχει τελωνείο. Πρέπει κάποιοι να λογοδοτήσουν γι’ αυτήν τους την κίνηση», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Αράπης.

Επισημαίνεται ότι τόσο στον αγιασμό των Υδάτων στο λιμάνι των Αβδήρων, όσο και στο λιμάνι του Λάγος, απουσίαζαν τόσο ο αναπληρωτής Υπουργός Ανταγωνιστικότητας Σωκράτης Ξυνίδης όσο και ο βουλευτής Ξάνθης Αλέξανδρος Κοντός.

 
Πηγή:  http://maxitisthrakis.blogspot.com/