Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Στην Ξάνθη η Εμινέ ως βασίλισσα με... βυζαντινή φρουρά και τον αντιδήμαρχο ως... ιππότη

Θα ανέβει μάλιστα στο άρμα της αύριο, ως... συνοδεία, ώστε να απολαμβάνει από κοντά τα κάλη που δεν θα δούμε όλοι οι υπόλοιποι με την στολή που πήγε και έντυσε την μουσουλμάνα καλλονή
    ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Ένα σοκ περίμενε την Εμινέ Γεσήρ στο ραντεβού που είχε δώσει με τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Τσεγγελίδη, πριν εμφανιστεί στους δρόμους της πόλης για να ανεβάσει την ψυχολογία του κοινού, το μεσημέρι του Σαββάτου.


Ο γνωστός για τις πρωτοτυπίες του, Αντιδήμαρχος, είχε προετοιμάσει 5 φρουρούς με ακριβή αντίγραφα βυζαντινών στρατιωτικών στολών, ένας από τους οποίους ήταν και ο ίδιος. Μάλιστα αυτή είναι η φρουρά που θα συνοδεύσει την όμορφη ξανθιώτισσα στο άρμα της Βασίλισσας κατά την Μεγάλη Παρέλαση.

Οι στολές, μία εκ των οποίων προορίζεται για το Μανώλη Φανουράκη που θα τη φορέσει την Κυριακή, είναι πραγματικά ασήκωτες, περιέχουν πραγματικά μέταλλα και συνοδεύονται από αυθεντικά σπαθιά, λάβαρα, θώρακες καθώς επίσης και μια ειδικέ μπέρτα για τον Γιάννη Τσεγγελίδη, με έμβλημα που ο ίδιος αποφεύγει να εξηγήσει τι είναι. (Σύμφωνα με μία εκδοχή προέρχεται από τη Μονή Βατοπεδίου και σύμφωνα με μία άλλη είναι ένα ενοποιητικό σύμβολο των δύο θρησκειών της περιοχής με σταυρό και μισοφέγγαρο)


Μήνυμα ενότητας και συμμετοχής όλων από το Ξανθιώτικο Καρναβάλι

Πέρα από την εύθυμη πλευρά της εμφάνισης, εναρμονισμένη στο κλίμα των ημερών, όπως δήλωσε στο XanthiPress.gr λίγο πριν εμφανιστεί στο κέντρο της πόλης ο Αντιδήμαρχος, η φρουρά περιέχει χριστιανούς, μουσουλμάνους, αλβανούς μετανάστες και παλιννοστούντες, θέλοντας να δείξει ότι το μήνυμα του ξανθιώτικου καρναβαλιού είναι πολυπολυτισμικό και ενωτικό για όλους τους κατοίκους της περιοχής. «Ο Ελληνισμός σε μια μέρα στο Ματζικέρτ έχασε 100.000 άνδρες σε μια μέρα και ξανασηκώθηκε όρθιος. Έτσι και εμείς θα επιβιώσουμε θα τα καταφέρουμε και πάλι να βρούμε το δρόμο για τη Βαβυλώνα, όσοι αιώνες και αν χρειαστούν» είπε σε μια αποστροφή του λόγου του, με τα γνωστά αινίγματα.

Η μουσουλμάνα Βασίλισσα του Καρναβαλιού λαμπερή, όπως πάντα, εξέφρασε την έκπληξή της για την ενέργεια του Αντιδημάρχου – «η τρέλλα δεν πάει στα βουνά» είπε- και φάνηκε ότι είναι απόλυτα συμμέτοχη στο μήνυμα που θέλει να δώσει η φετινή παρουσία της ως Βασίλισσας του Καρναβαλιού. Τις τελευταίες μέρες έχει μπει για τα καλά στο ρόλο της ως βασίλισσας, προωθώντας σε κάθε κατεύθυνση το θεσμό, ενώ έχει δώσει πάρα πολλές συνεντεύξεις και θα συνεχίσει το πρωί της Κυριακής στην εκπομπή του Ιορδάνη Χασαπόπουλου, στο Mega.


Επτασφράγιστο μυστικό το φόρεμά . Δεν πίστευε ο Δήμαρχος την εμφάνιση Τσεγγελίδη

To φόρεμα που θα έχει στο άρμα της Βασίλισσας, όπως δήλωσε η ίδια στο XanthiPress.gr, δεν το έχει δει κανείς μέχρι σήμερα και θα είναι κάτι ιδιαίτερο που έχει ραφτεί για την ίδια εκτός Ξάνθης και, λέγεται ότι είναι το καλύτερο δυνατό για την περίσταση.

Ο Δήμαρχος Μιχάλης Στυλιανίδης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη μεταμφίεση και ζήτησε από το XanthiPress.gr το φωτογραφικό υλικό με τον Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Αστυνομίας. Πάντως πέρα από το χαμόγελο, παραδέχτηκε ότι αυτή είναι η πεμπτουσία του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού και ότι ο Αντιδήμαρχός του διαθέτει "αρκετή τρέλλα". «Η πρώτη φορά στη ζωή μου που μεταμφιέζομαι είναι και η πρώτη φορά που θα υπάρξει Αντιδήμαρχος μέσα στην παρέλαση» είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου ο Γιάννης Τσεγγελίδης.


 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/