Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Δεν ψηφίζει το νέο μνημόνιο ο Καρατζαφέρης αλλά δεν αποσύρει και τους υπουργούς του!!!

"Εάν ο πρωθυπουργός τους θέλει τους υπουργούς του ΛΑΟΣ, εγώ τους αφήνω αλλά είναι η χρυσή του ευκαιρία να προχωρήσει σε ανασχηματισμό
   ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ

Σκληρή επίθεση κατά της Γερμανίας πραγματοποίησε σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης λίγη ώρα μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, επέκρινε τη στάση του Βερολίνου και της ίδιας της κ. Μέρκελ απέναντι στην Ε.Ε. και τις χώρες του Νότου.

Επιπλέον, ο κ. Καρατζαφέρης άσκησε δριμεία κριτική στους πολιτικούς αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, τόσο για τη στάση τους καθ' ολη την διάρκεια της κρίσης, όσο και για τα όσα έχουν πράξει κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων των τελευταίων ημερών. Μάλιστα, αναφερόμενος για το θέμα της μείωσης των συντάξεων και την αδυναμία των κυβερνητικών εταίρων να συμφωνήσουν στο θέμα των 200 εκατ. ευρώ επέκρινε τον κ. Παπανδρέου και τον κ. Σαμαρά, γιατί με την άρνησή τους να συμφωνήσουν αναγκάστηκε ο πρωθυπουργός να ζητήσει τη βοήθεια του κ. Πολ Τόμσεν. Με αφορμή το γεγονός αυτό και όλα όσα έχουν προηγηθεί τόνισε πρέπει να συμβούν δύο πράγματα: «Πρώτον, ο κ. Πολ Τόμσεν να είναι persona non grata στην Ελλάδα και δεύτερον η Ελλάδα δεν μπορεί εκτός Ε.Ε. Αλλά δεν μπορεί κάτω από τη γερμανική μπότα. Γιατί σήμερα έχει καταργηθεί η ΕΕ. Γιατί συμπεριφέρονται στους επιτρόπους σαν μαριονέτες.

Όλες οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται πλέον στις Βρυξέλλες αλλά στο Βερολίνο, μεταξύ της Γερμανίας και κάποιων χωρών δορυφόρων. Ο κ. Γιουνκέρ ήταν ο πιο διαλλακτικός. Έχει μεταμορφωθεί σε νέο Σόιμπλε. Δεν υπάρχει σταθερό ευρωπαϊκό περιβάλλον για να ακουμπήσουμε. Αυτό που έχουμε μπροστά μας, το νέο μνημόνιο δένει την Ελλάδα χειροπόδαρα για τα επόμενα 40-50 χρόνια. Εξήγησα στους πολιτικούς αρχηγούς εγγράφως ότι αυτό το εκβιαστικό δίλημμα μόλις σε 1 ώρα να αποφασίσω είναι αδιανόητο.

Είχα ζητήσει εγγράφως μία ρητή διαβεβαίωση, μία γνωμάτευση του ελεγκτικού συνεδρίου, δεν την έλαβα. Ζήτησα από το Νομικό Συμβούλιο μία γνωμάτευση ότι αυτή η βοήθεια είναι σύννομη, δεν την έλαβα. Ζήτησα να πάει η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το έκανα μόνος μου. Έστειλα επιστολές σε όλα τα κόμματα και υπήρξε άμεση ανταπόκριση. Ο κ. Ζβόμποντα κάλεσε σε συνδιάσκεψη την τρόικα με πολύ επικριτικό τρόπο για τα μέτρα που επιβάλλουν στην Ελλάδα. Για να ακουστούν οι βουλευτές των άλλων χωρών για να καταλάβουν ότι η Ελλάδα δεν είναι μία χώρα έτοιμη να παραδοθεί.

Για το νέο μνημόνιο, εξήγησα ότι δεν μπορώ να το ψηφίσω. Ζήτησα από τον πρωθυπουργό να επαναφέρει τις δεσμεύσεις τις 21ης Ιουλίου. Τι έγινε με αυτό που είχε ονομαστεί το νέο σχέδιο Μάρσαλ;

 
Πηγή:  http://www.kathimerini.gr/