Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Ποιος "Θρακιώτης" θα αγωνιστεί στον τελικό του Αφρικανικού Κυπέλλου;

Η ομάδα του προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Εθνών, αντίστοιχου με το Euro για την συγκεκριμένη ήπειρο

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Ούτε ένα χρόνο δεν συμπλήρωσε από την στιγμή που έφυγε από την Ξάνθη ο Κρίς Κατόνγκο για την μακρινή Κίνα, όμως κατάφερε να κρατήσει το όνομά του ψηλά και να οδηγήσει την ομάδα της χώρας του, της Ζάμπιας, στον τελικό του Αφρικανικού Κυπέλου! Μάλιστα ο Κατόνγκο είναι αρχηγός της ομάδας, όποτε σε περίπτωση νίκης στο τελικό θα έχει την δυνατότητα να σηκώσει το Κύπελλο!

Μπορεί το Africa Cup να μην έχει την διασημότητα του Euro, το οποίο έχει κατακτήσει η Ελλάδα, όμως έχει και αυτό την αξία του ενώ αρκετά αστέρια του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου έχουν ¨χτίσει¨ το όνομά τους σ' αυτό το τουρνουά. Το άλλο ζευγάρι είναι αυτό μεταξύ του Μάλι και της Ακτής Ελεφαντοστού, των γνωστών αδερφών Τουρέ, του Ντρογκμπά, του Ζερβίνιο και πολλών άλλων αστεριών, όποτε σ' αυτή την περίπτωση η κατάκτηση του τροπαίου θα έχει άλλη αξία. Όσο για την Ξάνθη, ίσως να ξανασκέφτεται αυτή την στιγμή την πώληση του παίκτη που έγινε 8 μήνες πριν, καθώς θα μπορούσε ίσως να πουλήσει τον ποδοσφαιριστή βάζοντας κάτι παραπάνω στα ταμεία.

Η πορεία του Κατόνγκο, που σε όλα τα ματς αγωνίστηκε φορώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού, στους ομίλους αντιμετώπισαν την διοργανώτρια Ισημερινή Γουινέα και κέρδισαν με 1-0 με γκολ του Κατόνγκο, έφεραν ισοπαλία με την Λιβύη όπου και πάλι σκόραρε ο Κατόνγκο, ενώ κέρδισαν και την Σενεγάλη για να περάσουν πρώτοι με 7β. Στον προημιτελικό νίκησαν με 3-0 το Σουδάν, ένα γκολ σημείωσε και ο Κατόνγκο για να φτάσει τα τρία, ενώ στον ημιτελικό απέκλεισαν και το φαβορί της διοργάνωσης την Γκάνα με 1-0.

*Να σημειώσουμε ότι ακόμα και στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης, κάνουν αφιέρωμα στον ποδοσφαιριστή και στα επιτεύγματα της ομάδας του, αλλά και στην προσωπική του απόδοση. Φιλοξενούν επίσης και δηλώσεις του ποδοσφαιριστή, με τον τίτλο Κρίστοφερ Κατόνγκο: «This is our time» .

«To be honest, I like challenges. If you want to be at the top, you have to beat those there. This is a good opportunity for the players to make our name. It is a challenge to move a step further. This is our time». - «Για να είμαι ειλικρινής, μ' αρέσουν οι προκλήσεις. Αν θέλεις να φτάσεις ψηλά, πρέπει να κερδίσεις αυτούς που είναι ήδη εκεί. Αυτή είναι μια καλή ευκαιρία για τους ποδοσφαιριστές να κάνουν γνωστό το όνομά τους. Είναι ευκαιρία να κάνεις το ένα βήμα παραπάνω. Αυτή είναι η στιγμή μας!»

 
Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/