Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Νέα επιδείνωση του καιρού τις τελευταίες ώρες στην Θράκη

Κύρια χαρακτηριστικά η χιονόπτωση, ο παγετός και οι χαμηλές θερμοκρασίες αν και στο μεγαλύτερο μέρος έχει νεφώσεις και κρύο τσουχτερό

ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΠΟΥ
ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΟΙ;


Από το πρωί χιονίζει στη Δυτική Μακεδονία, στους νομούς Πέλλας, Πιερίας και Ημαθίας της Κεντρικής Μακεδονίας, στην Καρδίτσα και στα ανατολικά της Λάρισας και της Μαγνησίας. Χιονοπτώσεις σημειώνονται και στο νομό Θεσσαλονίκης, ακόμη και μέσα στην πόλη, όπου μάλιστα σε ορισμένες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος το έχει "στρώσει".

Ο υδράργυρος στις 8 το πρωί έδειξε -8 στη Φλώρινα, -7 στην Ορεστιάδα, -5 στην Κοζάνη, -3 στην Αλεξανδρούπολη, τη Νάουσα και τη Δράμα. Στη Θεσσαλονίκη, η θερμοκρασία ήταν στους μηδέν βαθμούς Κελσίου.

Την ίδια ώρα, αποκλεισμένα παραμένουν έξι χωριά στον ορεινό όγκο του Δήμου Πύλης των Τρικάλων. Τα προβλήματα ηλεκτροδότησης και σταθερής τηλεφωνίας των τελευταίων ημερών παραμένουν σ' ολόκληρο το δήμο Αργιθέας της Καρδίτσας, ενώ προβλήματα ηλεκτροδότησης καταγράφονται σε αρκετά ορεινά χωριά του νομού Καρδίτσας. Επίσης, στα πεδινά του ίδιου νομού έχουν πλημμυρίσει μεγάλες εκτάσεις.

Στο μεταξύ, εξαιτίας χιονόπτωσης και παγετού, κλειστοί παραμένουν οι επαρχιακοί δρόμοι Χορτιάτη - Αγίου Βασιλείου στη Θεσσαλονίκη, Φλώρινας - Καστοριάς, μέσω Βιτσίου, Καστοριάς - Ιωαννίνων, μέσω Νεστορίου, και Δράκειας - Χανίων στο Πήλιο.

Εξάλλου, η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στους εθνικούς δρόμους Τρικάλων - Άρτας, Μουζακίου - Άρτας, Μουζακίου - Ανατολικής Αργιθέας, Μουζακίου - Ανθοχωρίου - Κερασιάς και Μπελοκομήτη - Φράγματος Πλαστήρα.

Παράλληλα, στη Ροδόπη, είτε λόγω αυξημένης στάθμης του νερού είτε λόγω παγετού, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή του Βιολογικού Καθαρισμού Κομοτηνής, στην επαρχιακή οδό Παραδήμης - Κρανοβουνίου και στις διαβάσεις των ποταμών Τραύου (γέφυρα Γλυκόνερου), Ηφαίστου, Κάλχα, Ποντικόρεμα (μεταξύ Αρριανών και Φιλύρας), Σκαλώματος, Δοκού, Λίσσου (περιοχή Αγ. Μαρίνας Ιμέρου), Κομψάτου (περιοχή Μωσαϊκού), Γρατίνης, Διώνης - Αετοκορυφής, και μεταξύ Ιασίου- Έβρενου και Λοφαριίου - Στρύμης.

Εξάλλου, με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σ' ολόκληρο το οδικό δίκτυο της Βόρειας Χαλκιδικής, στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο της Καστοριάς, στις εθνικές οδούς Θεσσαλονίκης - Πολυγύρου, Κατερίνης - Ελασσόνας, Φλώρινας - Καστοριάς, μέσω Βίγλας, Τρικάλων - Ιωαννίνων, Τρικάλων - Γρεβενών, Τρικάλων - Άρτας, Βόλου - Ζαγοράς (και στους δύο κλάδους), Μουζακίου - Ανθοχωρίου - Κερασιάς, Καρδίτσας - Λουτρών - Σμοκόβου, Κέδρου - Ρεντίνας - Καρπενησίου, Μουζακίου - Άρτας και Μουζακίου - Ανατολικής Αργιθέας.

Με αλυσίδες πρέπει να είναι εφοδιασμένοι οι οδηγοί που κινούνται προς τα χιονοδρομικά κέντρα της Πέλλας και της Ημαθίας, αλλά και σε αρκετά ορεινά, κυρίως, σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και της Θεσσαλίας.

.