Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Oμόφωνα πέρασε το νέο έμβλημα στα Άβδηρα

Εγκρίθηκε παμψηφεί από την
χθεσινοβραδινή συνεδρίαση
του Δημοτικού Συμβουλίου

   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Mε ομόφωνη απόφαση εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Αβδήρων το νέο έμβλημα του Δήμου.

Εικονίζει στο κέντρο του ένα κίονα ιωνικού ρυθμού, αριστερά τη μορφή του Δημόκριτου, δεξιά τη μορφή ενός σαρκοβόρου αλόγου του Διομήδη, χαμηλά ένα κύμα και στη βάση του ένα πράσινο φύλο καπνού. Αντιπροσωπεύει το κλασικό παρελθόν, την ιστορία και τη σκέψη των φιλοσόφων από τα Άβδηρα, την ορμή των αλόγων του Διομήδη από την περιοχή της πρώην Κοινότητας Διομήδειας, τις λίμνες και τις θάλασσες του Δήμου, τα καπνά από την περιοχή του Σελέρου και την αγροτική οικονομία.


B. Tσολακίδης: Βασανιστήκαμε αρκετά για να καταλήξουμε

Ο Δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης, εισάγοντας το σχετικό θέμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το βράδυ της Τετάρτης, ανέφερε ότι η δημοτική αρχή και οι επικεφαλής που συμμετείχαν στην επιτροπή που συστήθηκε βασανίστηκαν πολύ για να καταλήξουν σε αυτό το σχέδιο, μετά και τις αντιδράσεις που υπήρξαν για την πρώτη σκέψη με το γρύππα. Όλα όσα αναπαριστώνται προέρχονται από αυτούσια πράγματα (όπως η μορφή του Δημόκριτου, ο κίονας από τον αρχαιολογικό χώρο, τα άλογα από παράσταση του εξωτερικού, το φόντο επίσης από ψηφιδωτό παράστασης κλπ) και επέμεινε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι μέχρι να καταλήξουν στο συγκεκριμένο σχέδιο απέρριψαν σειρά άλλων λογοτύπων.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργος Τσιτιρίδης, σημείωσε ότι έπρεπε να εκπροσωπούνται όλες οι δημοτικές ενότητες που αποτελούν το Δήμο και συμφώνησε με την τελική επιλογή. Το νέο έμβλημα του Δήμου Αβδήρων εγκρίθηκε ομόφωνα και από τις τρεις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/