Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Το ματς της χρονιάς απόψε για τον Εθνικό απέναντι στον Παναθηναϊκό

Με νίκη η ομάδα της Αλεξανδρούπολης εξασφαλίζει την παραμονή της στην Volley League και βυθίζει ακόμα περισσότερο στην Α2 το ιστορικό σωματείο της Αθήνας  
 ΤΟ PREGAME ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ


Στην Αλεξανδρούπολη είναι στραμμένα τα βλέμματα των φίλων του βόλεϊ, αφού για την 21η αγωνιστική πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Volleyleague διεξάγεται η μάχη επιβίωσης.

Οι γηπεδούχοι θέλουν τη νίκη για να απεμπλακούν οριστικά από τα πλέι άουτ και να διατηρήσουν ζωντανές τις ελπίδες τους για συμμετοχή στα πλέι οφ, ενώ ο Παναθηναϊκός χρειάζεται οπωσδήποτε βαθμό ή βαθμούς για να έχει ελπίδες να διεκδικήσει την παραμονή του μέσω των play outs. «Θέλουμε τη νίκη για να εξασφαλίσουμε τυπικά την παραμονή κι αυτό είναι το πρώτο μέλημά μας. Από εκεί και πέρα, στοχεύουμε σε δυο νίκες μέχρι το τέλος για να διεκδικήσουμε την είσοδό μας στα πλει οφ, γιατί εκεί πιστεύω ότι είναι η θέση μας και σε καμία περίπτωση δεν αξίζαμε να αγωνιζόμαστε για να αποφύγουμε τα πλέι άουτ. Η θέση μας στη βαθμολογία δεν αντικατοπτρίζει τις δυνατότητες του Εθνικού. Είμαστε σε καλή κατάσταση αλλά τα πάντα θα φανούν στο γήπεδο», είπε ο Γρηγόρης Σιδηρόπουλος που θα πασάρει σήμερα στον Πέπε Γκονζάλες (ο Αργεντινός έχει ξεπεράσει το διάστρεμμα που τον ταλαιπωρούσε), ενώ ο έμπειρος πασαδόρος δεν μπορούσε να μην αναφερθεί και στην πρώην ομάδα του τον Παναθηναϊκό. «Ο ΠΑΟ δεν είναι σε καλή κατάσταση και ο κίνδυνος υποβιβασμού είναι μεγάλος. Δυστυχώς, τα χρήματα σε συνθήκες επαγγελματικού αθλητισμού παίζουν μεγάλο ρόλο και έτσι από τη στιγμή που είχε μεγάλη οικονομική στενότητα κατέληξε σε αυτό το άσχημο σημείο. Ο Παναθηναϊκός όμως είναι μεγάλη ομάδα, ιστορικός σύλλογος και ακόμη και αν δεν τα καταφέρει, εύχομαι ολόψυχα να γυρίσει γρήγορα δυνατός και να είναι και πάλι πρωταγωνιστής όπως του αξίζει».

Οι πράσινοι θα ταξιδέψουν στον Έβρο χωρίς τον Σωτήρη Πανταλέοντα ο οποίος από την Τετάρτη ανήκει στο δυναμικό της Λατίνα, αλλά και χωρίς τον Μιχάλη Χριστοφορίδη (λουμπάγκο). «Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, ένας ακόμη τελικός για εμάς και θέλουμε οπωσδήποτε θετικό αποτέλεσμα για να έχουμε μαθηματικά ελπίδες για την παραμονή...», τόνισε αρχικά ο Δημήτρης Καζάζης ο οποίος παραδέχθηκε ότι η απώλεια του Πανταλέοντα είναι σημαντική, αλλά ποντάρει στην καλή κατάσταση της ομάδας του. «Ο Σωτήρης ήταν ο φυσικός αρχηγός της ομάδας. Οποιαδήποτε απώλεια είναι σημαντική, αλλά αυτή του Σώτου είναι πιο ιδιαίτερη. Δεν μπορούμε όμως τώρα να κάνουμε κάτι. Η ομάδα έδειξε στη Σύρο ένα πολύ καλό πρόσωπο κι η αλήθεια είναι ότι τα παιδιά είναι πιο απελευθερωμένα. Αυτό το παιχνίδι όμως είναι πιο δύσκολη, σε μια πολύ δυνατή έδρα. Διάθεση υπάρχει απ' όλα τα παιδιά κι ελπίζω να αντέξουμε και ψυχολογικά για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Μιλώντας για το ντέρμπι, ο νεαρός άσος του Εθνικού Ραφαήλ Κουμεντάκης υπογράμμισε τα εξής: «Για εμάς είναι άκρως σημαντικό παιχνίδι . δεν θέλουμε σε καμιά περίπτωση να μπλέξουμε στα πλεί άουτ. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και αποφασιστικοί σε όλα τα επίπεδα. Να μην δώσουμε την ευκαιρία στον αντίπαλο να κάνει το παιχνίδι του. Σίγουρα ο Παναθηναϊκός θα έρθει στην Αλεξανδρούπολη με μόνο στόχο τη νίκη. Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε ούτε στιγμή. Η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση, όλη την εβδομάδα δουλεύουμε μετά από καιρό πλήρεις και αν ακολουθήσουμε την τακτική μας και επιβάλλουμε τον ρυθμό μας θα είμαστε και αυτοί που θα κερδίσουμε το παιχνίδι».

Οι άνθρωποι της Αλεξανδρούπολης ποντάρουν πολλά στον κόσμο τους κι περιμένουν γεμάτο γήπεδο.


Το πρόγραμμα της σημερινής ημέρας:

Σάββατο 17/3/2012

Σύρου, 19.00, Φοίνικας Σύρου - Άρης, Ράπτης - Φραγκάκης, Κομισάριος: Πέρρος

ΠΑΟΚ, 19.00, ΠΑΟΚ - ΓΣ Λαμία, Γεωργιάδης - Δεληκωστίδης, Κομισάριος: Κάλλης

Αλεξανδρούπολης, 19.00 Εθνικός Αλεξανδρούπολης - Παναθηναϊκός, Γεωργουλέας - Μπαντιανίδης, Κομισάριος: Λαδάς

Ρέντη, 19.00, Ολυμπιακός - ΑΟ Κηφισιάς, Ονόπας - Μουλά Λ., Κομισάριος: Βασιλειάδης

 
Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/