Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

H Ματθίλδη Μαγγίρα θέλει να αποκτήσει και δεύτερο παιδί

Μιλά για πρώτη φορά για το πως βιώνει η κόρη της τον χωρισμό της μητέρας με τον πατέρα της, ενώ αποκαλύπτει λεπτομέρειες για την σειρά ρούχων που σχεδιάζει

        ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Με ό,τι και αν έχει καταπιαστεί έχει καταφέρει να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της. Η Ματθίλδη Μαγγίρα, μια από της λίγες αυθεντικές ηθοποιούς-performers της χώρας μας, μας μίλησε για τη σχέση που έχει με την κόρη της Λήδα αλλά και τη δική της σειρά ρούχων που ετοιμάζει.



- Πόσο εύκολο είναι να μεγαλώνεις ένα παιδί στην Νέα Υόρκη; Προτιμάς την Ελλάδα σε αυτό το κομμάτι;

Είναι πολύ δύσκολο να μεγαλώνεις παιδί στη Νέα Υόρκη λόγω κλίματος. Ο χειμώνας είναι μακρύς και το κρύο πολύ. Δεν έχεις πού να πας το παιδί σου να παίξει, να ξεδώσει σε μικρή ηλικία τουλάχιστον, έτσι ξοδεύεις όλο το χειμώνα μέσα στο σπίτι εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις. Σε μεγαλύτερη ηλικία βέβαια ίσως είναι καλύτερα λόγω σχολείων και σπουδών παρόλο που είναι πανάκριβα τα σχολεία γενικότερα εκεί και φυσικά δεν με βρίσκουν σύμφωνη. Θεωρώ ότι μια χώρα που θέλει να λέγεται προηγμένη είναι απαραίτητο να παρέχει παιδεία και ιατρική περίθαλψη δωρεάν σε όλους δίνοντας ίσες ευκαιρίες ανεξαρτήτως της οικονομικής κατάστασης του καθενός. Από την άλλη βέβαια όταν έχει καλό καιρό, είναι μια πόλη γεμάτη πάρκα. Κάθε τετράγωνο έχει και ένα πάρκο και φυσικά τεράστια πεζοδρόμια για βόλτες με το καρότσι. Εδώ έχουμε τον ήλιο και όλη τη φυσική ομορφιά και όλα τα άλλα οργανωμένη πολιτεία μέριμνα για τα παιδιά και τον πολίτη είναι ανύπαρκτα. Όπως λέει και ένας καλός μου φίλος » η Ελλάδα είναι σαν μια πανέμορφη γυναίκα αλλά χαζή «.


- Σε φοβίζει η κατάσταση της χώρας μας για το πώς θα είναι το μέλλον όταν η Λήδα θα είναι στην εφηβεία;

Μέσα από δουλειά που έκανα και κάνω με τον εαυτό μου έμαθα ότι αυτό που φοβάσαι το έλκεις. Δουλεύω επομένως προς την κατεύθυνση της θετικής σκέψης και συναισθήματος για να δημιουργήσω ένα πεδίο θετικότερων αποτελεσμάτων και όχι αυτό που γεννούν οι φόβοι που μας δημιουργούν τα παιχνίδια μονόπολης που παίζονται παγκοσμίως. Αυτό που ονειρεύομαι καθημερινά πια είναι πως η Ελλάδα θα τα καταφέρει και αποφεύγω να μπω στη φωλιά του φόβου και του πανικού. Έχω την αίσθηση ότι αν δεν παίξουμε το παιχνίδι που μας επιβάλλουν δεν θα παιχτεί καν η παρτίδα γιατί χρειάζεσαι δύο παίκτες, δύο πλευρές. Κλείστε την τηλεόραση και κάθε μέρα σαν προσευχή, για μερικά λεπτά να ονειρεύεστε ότι η χώρα μας θα τα καταφέρει. Μόνο αυτό χρειάζεται τίποτα άλλο!


- Υπάρχει η άποψη ότι μεγαλώνουμε τα παιδιά μας όπως μας μεγάλωσαν οι γονείς μας συμφωνείς; Θα ήθελες να αναθρέψεις την κόρη σου όπως εσένα οι γονείς σου;

Τα πράγματα δεν είναι πάντα τόσο απόλυτα. Η αλήθεια είναι ότι αναπαράγουμε τις συμπεριφορές των γονιών μας γιατί αυτό μάθαμε και μας είναι οικείο, από την άλλη πάλι αν σε μια περίπτωση οι γονείς κάποιου δεν ήταν μορφωμένοι και αυτός ο κάποιος μορφώθηκε, δεν εξελίχθηκε; Έλα όμως που παρατηρείται ότι και σε αυτή την περίπτωση αναπαράγει τη συμπεριφορά των γονιών του κι αυτό γιατί άλλο η μόρφωση και άλλο η προσωπική εσωτερική δουλειά. Θεωρώ ότι όλοι ανεξάρτητα με τη μόρφωσή μας θα έπρεπε να δουλεύουμε με τον εαυτό μας όχι μόνο για την προσωπική μας εξέλιξη αλλά για τη γενικότερη εξέλιξή μας σαν είδος και της κοινωνίας του. Κρατάω λοιπόν πολύ συνειδητά τα πολύ καλά στοιχεία που είχαν οι γονείς μου και αφαιρώ αυτά που θεωρώ λάθος και προχωράω. Θα ήθελα να αποφύγω επανάληψη λαθών, υπάρχει χώρος για καινούρια….!


- Ποιος είναι ο μεγαλύτερός σου φόβος όσο αφορά την διαπαιδαγώγηση της μικρής;

Όπως είπα και πιο πάνω αποφεύγω να λειτουργώ με φόβους. Για μένα το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε μια σχέση είναι η έλλειψη επικοινωνίας. Αυτός είναι ο μεγάλος μας εχθρός. Αυτό επίσης είναι πάντα στο χέρι μας να επιτευχθεί.


- Σε τρομάζει η ιδέα να μεγαλώσεις το παιδί σου μόνη σου;

Μόνη μου το μεγαλώνω ουσιαστικά, πρακτικά, γι’ αυτό και είμαστε πολύ δεμένες.


- Τι δεν θα ήθελες ποτέ να σου πει το παιδί σου;

Δεν μου έδωσες αγάπη.


- Έχεις στο μυαλό σου να ξαναφτιάξεις τη ζωή σου. Θεωρείς ότι πρέπει να πάρεις την έγκριση της Λήδας;

Ναι κάποια στιγμή αν προκύψει θα συμβεί και αυτό. Καλό θα ήταν να έχω την έγκρισή της αλλά η απόφαση είναι κατ’ αρχάς δική μου που σίγουρα θα την πάρω αφού πρώτα ζυγίσω καλά, θέλω να πιστεύω.


- Έχεις την κατάλληλη επικοινωνία με την κόρη σου;

Έχω πολύ ωραία επικοινωνία με την κόρη μου, ναι!!!


- Πολλοί λένε ότι η μητρότητα είναι συνυφασμένη με τις τύψεις. Συμφωνείς; Έχεις τύψεις;

Αυτό νομίζω έχει να κάνει και με το χαρακτήρα του καθένα μας. Σίγουρα σου δημιουργούνται κάποιες ενοχές για παράδειγμα από πλευράς χρόνου, αν είναι όμως εποικοδομητική η επαφή και η επικοινωνία και με λιγότερο χρόνο τα πράγματα είναι καλά.


- Έχεις δηλώσει ότι έχεις περάσει κατάθλιψη. Πόσο εύκολο είναι να μεγαλώνεις ένα παιδί όταν δεν τα έχεις βρει με τον εαυτό σου;

Ναι το έχω δηλώσει και το έκανα πολύ συνειδητά για να δώσω τη δύναμη σε όσους έχουν, να μη φοβούνται να το εκφράσουν και να ψαχτούν, να οδηγηθούν στη θεραπεία που υπάρχει, μόνο αν το θέλουν φυσικά, και χωρίς χάπια το κυριότερο. Τώρα σαφώς είναι δύσκολο αν έχεις παιδί, αλλά είναι και το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στο παιδί σου, η αυτοβελτίωση και η δουλειά με τον εαυτό σου. Τι ωραιότερο από μια μάνα που γίνεται ένα καλό παράδειγμα για το παιδί της;


- Ποιος είναι ο πιο συχνός λόγος που μαλώνεις τη μικρή;

Αυτό που προέχει σ’ αυτή τη φάση είναι να μάθει να αναλαμβάνει τις ευθύνες της. Κατά τα άλλα όλα καλά.


- Θέλεις να κάνεις και άλλο παιδί. Η Λήδα σου έχει πει κάτι για αυτό;

Θέλω και ένα δεύτερο παιδί για να έχει αδερφάκι και εννοείται ότι μου το ζητάει από την ηλικία των δύο ετών.


- Ποια είναι η πιο ευχάριστη δραστηριότητα που κάνετε μαζί;

Να πηγαίνουμε μαζί στο πάρκο για ποδήλατο και εξερεύνηση, να μαγειρεύουμε παρέα και άλλα πολλά.


- Βλέπεις κομμάτια δικά σου μέσα στην κόρη σου; Σε τι δεν θα ήθελες να σου μοιάσει;

Εννοείται ότι βλέπω δικά μου κομμάτια και όχι μόνο. Αυτό που προέχει είναι να αναπτύξει όσο πιο ελεύθερα γίνεται τη δική της προσωπικότητα. Δεν θα ήθελα να μου μοιάσει στο άγχος και τον εκνευρισμό.


- Σε έχει ρωτήσει ποτέ «γιατί ο μπαμπάς δεν είναι μαζί μας»;

Φυσικά! Θα ήταν αφύσικο να μην το κάνει. Αυτό που έχει σημασία είναι να δίνονται ειλικρινείς απαντήσεις στα παιδιά.


- Αν σου έλεγε η Λήδα ότι θέλει να ζήσει στην Νέα Υόρκη τι θα της έλεγες; Θα μπορούσες να ζήσεις στην συγκεκριμένη πόλη ξανά;

Θα μπορούσα τώρα που είναι μεγαλύτερη και αν είναι να μας συμβεί κάτι τέτοιο ξέρω ότι θα της άρεσε πολύ γιατί της αρέσει πολύ η Αμερική. Είναι Αμερικάνα έτσι κι αλλιώς.


- Επαγγελματικά τι κάνεις αυτόν τον καιρό. Ετοιμάζεις κάτι νέο;

Αυτό το διάστημα ασχολούμαι με τη σειρά ρούχων «matthildi maggira collection» και θα τα παρουσιάσω 8 Μαρτίου για πρώτη φορά στην Ελλάδα, όπως και είμαι σε συζητήσεις να σκηνοθετήσω και να παίξω σε μια μουσικοθεατρική παράσταση σε μια μεγάλη νυχτερινή σκηνή της Αθήνας.

 
Πηγή:  http://www.infokids.gr/