Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Λάβρος κατά της «Πολιτιστικής Εκπαιδευτικής Εταιρείας Μειονότητας Δυτ. Θράκης» ο δήμαρχος Αλεξ/πολης

Επέστρεψε έγγραφο - αίτημα ως "αναίσχυντα αντεθνικό" δεδομένου ότι γίνονταν συνεχής αναφορά σε "τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης"

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΚΑΙ ΟΛΗ
ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ




Η απάντηση του Δημάρχου

«Απαντώντας στο με αριθμό πρωτ. 15/28-02-2012 έγγραφό σας, σας το επιστρέφω ως αναίσχυντα αντεθνικό δεδομένου ότι αναφέρετε πολλές φορές την φράση «Τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης».

Αποδέχομαι τις διεθνείς συνθήκες όπως αυτή της Λωζάνης περί θρησκευτικής μειονότητας στη Θράκη, τη σύμβαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων που υπέγραψε η χώρα μας, και ως ελεύθερα σκεπτόμενος άνθρωπος, αναγνωρίζω στον κάθε συμπολίτη μου την δυνατότητα του αυτοπροσδιορισμού π.χ. χριστιανός ή μουσουλμάνος της Θράκης, πομάκος, ρομά, τουρκικής καταγωγής κ.λπ., ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ. Έτσι, δεν μου είναι ανεκτή η φράση «τουρκική μειονότητα στη Δυτική Θράκη», διότι ευθέως αποκαλείτε την μουσουλμανική μειονότητα της δυτικής Θράκης «Τουρκική», δηλαδή μαζικά και συλλογικά χωρίς να προκύπτει κάτι τέτοιο από τον Νόμο, τις συνθήκες και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

ΣΕΒΟΜΑΙ τον τουρκικό λαό που βρίσκεται στην Τουρκία. Σέβομαι και όλους τους συντοπίτες μου Έλληνες υπηκόους, μουσουλμάνους στο θρήσκευμα, που βρίσκονται στην Ελλάδα, αφού έμαθα να ζω μαζί τους ώριμα και δημιουργικά από την γέννηση μου.

Δεν ανέχομαι όμως να ΜΗΝ με σέβονται ως άνθρωπο, Έλληνα πολίτη και θεσμικό ως έχοντα την ιδιότητα του Δημάρχου.

Εν τέλει, εάν αισθάνεστε εσείς που μου αποστείλατε το άνω έγγραφό σας ΜΕΛΗ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ και όχι ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ με δικαίωμα ο καθείς ξεχωριστά του αυτοπροσδιορισμού κατά τα προεκτεθέντα, τότε δεν έχετε θέση στην Ελλάδα.

Εννοείται ότι τα θέματα που αφορούν τα μειονοτικά σχολεία και τα παιδιά μας που φοιτούν σε αυτά στη Θράκη, με ενδιαφέρουν απόλυτα και ως άνθρωπο και ως Δήμαρχο, αλλά θα τα συζητήσω με επαΐοντες και θεσμικούς οι οποίοι έχουν κατά νου το καλό των παιδιών μας χριστιανών και μουσουλμάνων και το καλό της Θράκης μας».


Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

Ευάγγελος Λαμπάκης