Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Υπογράφτηκε η σύμβαση για το Καπνομάγαζο στην Αλεξανδρούπολη


Μεταξύ του δημάρχου
Λαμπάκη και της αναδόχου
εταιρείας "Καλλίτεχνος ΑΤΕ"

ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ;


Υπογράφηκε την Δευτέρα 19 Μαρτίου και ώρα 10:00, στο γραφείο Δημάρχου, η σύμβαση του έργου «Αποκατάσταση Διατηρητέου Κτιρίου Καπνομάγαζου», μεταξύ του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελου Λαμπάκη, και του αναδόχου του έργου, κ. Χαράλαμπου Κραμποβίτη, προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας «Καλλίτεχνος ΑΤΕ», παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Χρήστου Γερακόπουλου και υπηρεσιακών παραγόντων.

Στο Καπνομάγαζο πρόκειται να γίνουν εργασίες αντιστήριξης – διασφάλισης όψεων κτιρίου, θεμελιώσεις, κατασκευής πατωμάτων από σκυρόδεμα, αποκατάστασης στέγης και πλήρης αποκατάσταση του κτιρίου ώστε να στεγαστεί μια σύγχρονη δημοτική βιβλιοθήκη. Το έργο αναμένεται να παραδοθεί σε δύο χρόνια (Μάρτιος 2014).

Ιδιαίτερα ευχαριστημένος και συγκινημένος δήλωσε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, μετά την υπογραφή της σύμβασης, καθώς, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, πρόκειται για ένα έργο ιστορικής σημασίας για την Αλεξανδρούπολη, το οποίο θα συνδέει το παρελθόν με το μέλλον της πόλης.

Από την πλευρά του ο ανάδοχος του έργου συμπλήρωσε πως έχει συνειδητοποιήσει την σπουδαιότητα του κτιρίου για την Αλεξανδρούπολη και πως αποτελεί μεγάλη τιμή για την εταιρεία του η αποκατάσταση ενός μνημείου της ιστορίας της πόλης.

.