Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Εκδήλωση για το Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητος Ν. Έβρου


Η Διεύθυνση Πρωτογενούς
Τομέα του Δήμου Αλεξ/πολης
οργανώνει δημόσια συζήτηση

      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Η Διεύθυνση Πρωτογενούς Τομέα του Δήμου Αλεξανδρούπολης οργανώνει δημόσια συζήτηση-εκδήλωση με θέμα «Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας Ν. Έβρου – εργαλείο τοπικής ανάπτυξης». Στόχος της εκδήλωσης είναι να γίνουν ευρύτερα κατανοητές και γνωστές οι δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει το Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας στην αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων, στην προώθηση της τοπικής ταυτότητας με τα τοπικά αγροτικά προϊόντα, τις παραδοσιακές συνταγές, τις υπηρεσίες τουρισμού ποιότητας, την ενσωμάτωση στοιχείων του τοπικού πολιτισμού στις προσφερόμενες υπηρεσίες και στην σταθερότερη οικονομική λειτουργία λόγω της συνεργασίας των τοπικών φορέων.

Στο Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας Έβρου μπορούν να συμμετέχουν αγρότες-παραγωγοί πιστοποιημένων τοπικών αγροτικών προϊόντων, μεταποιητές ή παραγωγοί τοπικών προϊόντων (τρόφιμα ή τεχνήματα), πάροχοι τοπικών υπηρεσιών τουρισμού και φιλοξενίας (ξενώνες, ταβέρνες, καφενεία, ξεναγήσεις, μεταφορείς κλπ), πολιτιστικοί φορείς, μουσεία, συνεταιρισμοί, δίκτυα, ομάδες, συλλογικές δομές κλπ πάντα με τα χαρακτηριστικά της τοπικής ταυτότητας του Ν. Έβρου.
Για τον λόγω αυτό καλούμε όλους τους φορείς και τις εθελοντικές οργανώσεις που επιθυμούν να συνεργαστούν μαζί μας ώστε συγκροτήσουν την ομάδα πρωτοβουλίας τοπικού συμφώνου ποιότητας Ν. Έβρου, να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 2555350085 .

.