Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Ερώτηση Κοντού σε Βενιζέλο για τους βοοτρόφους!

Κατατέθηκε από τον βουλευτή Ξάνθης προς τον (υπό παραίτηση) υπουργό Οικονομικών

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κο Ευάγγελο Βενιζέλο κατέθεσε ο βουλευτής Ξάνθης της ΝΔ κος Αλέξανδρος Κοντός με θέμα τα προβλήματα στη χορήγηση δανείων με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου για το βοοτρόφους, στην οποία αναφέρει:

Με την υπ’αριθμ. 2/76236/0025 της 29/12/2011 απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, παρέχεται εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, σε ποσοστό 80%, στα δάνεια που θα χορηγηθούν από τα πιστωτικά ιδρύματα σε βοοτρόφους, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, εξαιτίας της τρέχουσας οικονομικής κρίσης.

Μολονότι η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων των ενδιαφερομένων, λήγει στις 30/3/2012, σύμφωνα με τους βοοτρόφους της περιοχής, η ΑΤΕ Ξάνθης δηλώνει άγνοια της απόφασης του Υπουργείου Οικονομικών, με αποτέλεσμα να μην παραλαμβάνουν τις σχετικές αιτήσεις.


Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Έχει ενημερωθεί η Αγροτική Τράπεζα και τα υποκαταστήματά της για την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών;

2. Εφόσον έχει γίνει η σχετική ενημέρωση για ποιόν λόγο δεν επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν αιτήσεις;

3. Είναι στις προθέσεις του Υπουργού η παράταση της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων για τη χορήγηση δανείων με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, δεδομένων των προβλημάτων που προέκυψαν κατά την υλοποίηση της εν λόγω απόφασης;