Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Ελεύθερος ο Έλληνας που εξαπάτησε Γερμανούς με την συνεργασία Εβρίτη τρώγοντας συνολικά 21 εκατ. ευρώ!

Συνελήφθη στα Δωδεκάνησα αλλά αφέθηκε ελεύθερος, ενώ παραδέχθηκε ότι είχε ως συνεργό έναν Γερμανό αλλά και έναν ακόμα Έλληνα από την Αλεξανδρούπολη

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Μπορεί να φέρεται ότι «έφαγε» 21 εκατομμύρια ευρώ από δεκάδες Γερμανούς που πίστεψαν ότι θα έκαναν επενδύσεις με σίγουρα κέρδη, αλλά ο 41χρονος ομογενής που καταζητούνταν με Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των γερμανικών αρχών κυκλοφορεί… ελεύθερος! Ο εισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου στον οποίο παρουσιάστηκε οικειοθελώς τον άφησε να φύγει χωρίς περιοριστικούς όρους.

Ο καταζητούμενος φέρεται να είχε δημιουργήσει στις αρχές του 2004 ένα σύστημα επενδύσεων τύπου «πυραμίδας», με συνεργάτες έναν Γερμανό και έναν Έλληνα από την Αλεξανδρούπολη. Η ασφαλιστική εταιρεία που είχαν ιδρύσει υποσχόταν στους πελάτες απόδοση τόκων ύψους 3-11% το μήνα στις επενδύσεις τους, με συμβόλαιο που ανανεωνόταν κάθε χρόνο. Η πληρωμή των τόκων γινόταν από τα δάνεια που εισέπραττε η εταιρεία από τους νέους πελάτες.

Ο 41χρονος υποστήριξε ότι ιδιοκτήτης της εταιρείας, εμπνευστής του επενδυτικού σχεδίου και υπεύθυνος για τις μηνιαίες πληρωμές προς τους πελάτες ήταν ο Γερμανός και ότι ούτε ο ίδιος ούτε ο άλλος Έλληνας είχαν ενημερωθεί ότι οι επενδύσεις έκλεισαν με ολική απώλεια. Η οφειλή γιγαντώθηκε όταν ο Γερμανός επιδίωξε να καλύψει τη ζημιά επενδύοντας σε άλλα προγράμματα στη Γερμανία, την Ελβετία και την Αυστρία, που όμως δεν είχαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα.