Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Συγκεχυμένα ακόμα τα πράγματα με τις τρεις αυτοκτονίες στην Θράκη

Το θέμα που ανάδειξε από χθες το ThrakiLive κάνει τον γύρο του διαδικτύου, ωστόσο ακόμα οι Αστυνομικές Διευθύνσεις σε Ξάνθη, Ροδόπη και Έβρο δεν έχουν βγάλει ανακοινώσεις

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Συγκλονίζει (όπως είναι λογικό) το θέμα με τις τρεις αυτοκτονίες στην Θράκη μόνο την Κυριακή και την Δευτέρα του Πάσχα, το οποίο ανέδειξε από χθες το απόγευμα το blog μας κρατώντας τις απαραίτητες επιφυλάξεις:  Είδηση σοκ: Τρεις αυτοκτονίες στην Θράκη το Πάσχα!


Μετά από εμάς, το θέμα δημοσιεύθηκε στο http://www.thrakitoday.com/ χωρίς φυσικά πηγές και... επιφυλάξεις, ενώ συνδέθηκαν άμεσα όλα τα περιστατικά με την οικονομική κρίση. Η ανάρτηση έχει ως εξής:
"Ανεξέλεγκτες κοινωνικές διαστάσεις φαίνεται πως έχει πάρει η οικονομική κρίση, η οποία σε συνδυασμό με τα δεκάδες καθημερινά και προσωπικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλοί από τους πολίτες της χώρας οδηγεί στην αυτοκτονία. Σύμφωνα με πληροφορίες του ThrakiToday.com μια αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων γυναίκα, έβαλε τέλος στη ζωή της με απαγχονισμό το τριήμερο του Πάσχα. Η αυτόχειρας κατοικούσε σε χωρίο της ορεινής Ξάνθης και η είδηση έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας άλλα δύο άτομα, ένας νεαρός από χωριό της Ροδόπη και ένας ηλικιωμένος άνδρας από την Αλεξανδρούπολη, έβαλαν τέλος στη ζωή τους κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα, με την ίδια ακριβώς μέθοδο. Υπενθυμίζεται ότι ο αριθμός των αυτοκτονιών στην Θράκη έχει εκτιναχτεί στα ύψη την τελευταία διετία".


Μια άλλη διάσταση έδωσε σήμερα το πρωί το http://www.xanthipress.gr/ που ανέβασε ανάρτηση όπου σπισημαίνει ότι μόνο δύο (και όχι τρεις) αυτοκτονίες επιβεβαιώνει στη Θράκη η Αστυνομία, οι οποίες όμως δεν έχουν σχέση με την κρίση. Αναλυτικά και αυτή η ανάρτηση:

"Δύο αυτοκτονίες επιβεβαιώνονται από τις Αστυνομικές αρχές στην περιοχή αλλά δεν συνδέονται με την οικονομική κρίση. Πιο συγκεκριμένα στις 15 Απριλίου στον Εχίνο της Ξάνθης απαγχονίστηκε 56χρονη που έπασχε, σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, από ψυχολογικά προβλήματα. Στις 16 του μήνα, εξάλλου έδωσε τέλος με τον ίδιο τρόπο στη ζωή του ένας 22χρονος στη Γρατινή Ροδόπης.Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αν Μακεδονίας-Θράκης δεν επιβεβαιώνει με κάποιο τρόπο πιθανά οικονομικά προβλήματα και δεν συνδέει τις αυτοκτονίες με την Οικονομική Κρίση. Γενικότερα, αναφέρεται από τους αξιωματικούς της ΓΑΔ πως καμία από τις αυτοκτονίες που υπήρξαν το τελευταίο διάστημα στην περιοχή δεν έχει άμεση σχέση με την οικονομική κρίση".

 
Την ίδια ώρα πάντως, βγήκε και το http://www.faros24.gr/ της Αλεξανδρούπολης που ξανανεβάζει τον αριθμό των αυτοκτονιών σε τρεις και  υποστηρίζει μάλιστα ότι οι δύο ήταν Εβρίτες μεταφέροντας τις δικές του πληροφορίες. Αναλυτικά και αυτή η ανάρτηση:
 
"Ανεξέλεγκτες κοινωνικές διαστάσεις φαίνεται πως έχει πάρει η οικονομική κρίση στη Θράκη.Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, μία αγνώστων, μέχρι στιγμής, στοιχείων γυναίκα, έβαλε τέλος στη ζωή της με απαγχονισμό το τριήμερο του Πάσχα. Η αυτόχειρας κατοικούσε σε χωριό της ορεινής Ξάνθης και η είδηση έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία. Παράλληλα στο φως της δημοσιότητας έχουν έρθει άλλα δύο περιστατικά.Πρόκειται για ένα νεαρό από χωριό της Ροδόπης που καταγόταν από την Αλεξανδρούπολη και έναν ηλικιωμένο από την Θυμαριά Σουφλίου, που έβαλαν τέλος στη ζωή τους, κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα, με την ίδια ακριβώς μέθοδο".
 
 
Πλέον βρισκόμαστε σε αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων της Αστυνομίας. Γιατό λογικό είναι να έχετε μπρεδευτεί και εσείς και εμείς - αν και όα συγκλίνουν ότι τελικά η τραγική αρχική πληροφορία με τον έναν ή τον άλλον τρόπο αρχίζει να επιβεβαιώνεται...
 
.