Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Στην παράταση λύγισε η Ελπίδα Σαπών από το Λιανοκλάδι


Βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε να ισοφαρίσει αλλά δεν πήρε την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδος

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΚΑΛΟΧΩΡΙ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ




Ιστορική πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών πήρε ο Αγρότης Λιανοκλαδίου, που επικράτησε 2-1 της Ελπίδας Σαππών στην παράταση.


Η αναμέτρηση διεξήχθη στο δημοτικό γήπεδο Καλοχωρίου, ενώ στις εξέδρες βρέθηκαν 600 άτομα, με οπαδούς και των δύο ομάδων. Το τέλος του 90λεπτου βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 1-1, ενώ στην παράταση η ομάδα του Λιανοκλαδίου πέτυχε το «χρυσό» γκολ και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης. Τον αντίπαλό του για το τρόπαιο θα τον μάθει την Τετάρτη (1/6), όπου διεξάγεται ο δεύτερος ημιτελικός ανάμεσα στην Ιεράπετρα και τον Αστέρα Μαγούλας.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Αγρότη να είναι πιο απειλητικός. Στο 7’ κεφαλιά του Μπουγιώτα πέρασε δίπλα από το δοκάρι της Ελπίδας, ενώ στο 21’, ύστερα από κόρνερ του Καλύβα, ο Σκόνδρας έπιασε την πρώτη κεφαλιά και στη συνέχεια ο Βεστάκης με νέα κεφαλιά έστειλε από πλεονεκτική θέση την μπάλα ψηλά άουτ. Στη συνέχεια η ομάδα της Θράκης προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι και στο 33’ ο Μυστρίδης εκτέλεσε με πάσα το φάουλ για τον Τσέκο, εκείνος έδωσε την μπάλα στον Ποντίδη, ο οποίος επιχείρησε το σουτ από πλάγια θέση, όμως η μπάλα κόντραρε και βγήκε κόρνερ. Στο 43’ ο Ποντίδης έδωσε πάσα στον Μυστρίδη κι εκείνος έκανε αρχικά κοντρόλ με το στήθος, όμως το πλασέ του ήταν άστοχο. Στο 45’ όμως ο Αγρότης κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Χανής εκτέλεσε το φάουλ και ο Βεστάκης με κοντινό πλασέ εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας κι έκανε το 0-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ελπίδα Σαππών προσπαθούσε να απειλήσει, αλλά οι παίκτες του Λιανοκλαδίου είχαν κλείσει τους διαδρόμους. Στο 72’ ο Κουφιώτης δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Σαριανίδη, αφήνοντας τον Αγρότη με δέκα παίκτες. Στο 87’ όμως η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε. Η ομάδα της Θράκης κέρδισε φάουλ, με τον Μυστρίδη να πάει να το εκτελέσει. Ο διαιτητής του έκανε παρατήρηση για το που έστησε την μπάλα, ο παίκτης αντιμίλησε και δέχτηκε κι αυτός τη δεύτερη κάρτα. Τελικά, το φάουλ εκτέλεσε ο Τσέκος και ο Κυνηγόπουλος με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Μάλιστα, η Ελπίδα έχασε μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις να «κλέψει» την πρόκριση, αλλά το πλασέ του Τσέκου, όταν βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα, πέρασε μόλις άουτ.

Στον έξτρα χρόνο της παράτασης, το παιχνίδι ήταν αρκετά νευρικό, ενώ στο 2ο ημίχρονο άρχισε καταρρακτώδης βροχή. Οι φάσεις ήταν λιγοστές, με τους παίκτες και των δύο ομάδων να είναι εμφανώς κουρασμένοι. Στο 114’, όμως, ο Καλυβας έκανε σγ σέντρα από δεξιά και ο Βεστάκης με προβολή διαμόρφωσε το 1-2 για τον Αγρότη, γκολ που τον στέλνει στον τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών για πρώτη φορά στην ιστορία του.


Διαιτητές: Παπαδόπουλος, Θανασακούδης, Τσαγγάρη (Θεσσαλονίκης)

ΕΛΠΙΔΑ ΣΑΠΠΩΝ: Παπουτσίδης, Ποντίδης, Πασχαλίδης, Παναούλης, Γουνελάς, Τρίχας (83’ Λευκοβίτης), Καλαμπόκας (90+3’ Μπινιχάκης), Τσέκος, Αμετ Ερκάν (57’ Κυνηγόπουλος), Μυστρίδης, Σαριανίδης
ΑΓΡΟΤΗΣ ΛΙΑΝΟΚΛΑΔΙΟΥ: Αλεξανδρής, Σκόρδας, Καββαδίας, Τζουάνος, Κουφιώτης, Κραβαρίτης, Καλύβας, Τσακμάκας (46’ Μπακαλίδης), Μπουγιώτας (76’ Ντσαβίδας), Χανής, Βεστάκης (119’ Τατσιόπουλος)

.