Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Από την Αλεξανδρούπολη στα βραβεία του ΟΗΕ

Ο εθνοβιολόγος Παύλος Γεωργιάδης που συμμετέχει στον Διεθνή Διαγωνισμό Περιβαλλοντικής Αρθρογραφίας της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης και του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters
       ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ





Ο συντοπίτης μας εθνοβιολόγος Παύλος Γεωργιάδης συμμετέχει στον Διεθνή Διαγωνισμό Περιβαλλοντικής Αρθρογραφίας της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης και του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters.

Είναι η πρώτη φορά που ένας Έλληνας συμμετέχει σε αυτόν τον σημαντικό διαγωνισμό και μέχρι στιγμής φαίνεται ότι τα πηγαίνει πολύ καλά, αφού το άρθρο του βρίσκεται, μέχρι στιγμής, στην πρώτη θέση ανάμεσα σε 66 συμμετοχές από ολόκληρο τον κόσμο...

Μπορείτε να δίνετε μία ψήφο κάθε μέρα μέχρι τις 15 Ιουνίου.

Η ψηφοφορία γίνεται μέσω Facebook ακολουθώντας τον σύνδεσμο: http://s-hq.it/K5wQGd

Πρόκειται για το άρθρο "The true cost of the cheap potato" (Το αληθινό κόστος της φθηνής πατάτας) που δημοσιεύθηκε στο Ολλανδικό blog www.foodpolitics.eu. Το εν λόγω βραβείο στοχεύει να αναδείξει δημοσιογραφικές δουλειές που προωθούν τη συνειδητοποίηση για το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη, ενθαρρύνοντας το περιβαλλοντικό ρεπορτάζ παγκοσμίως.

Ο Παύλος Γεωργιάδης γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη και είναι ο εμπνευστής της Συντροφιάς Slow Food Θράκης. Επαγγελματικά ειδικεύεται στην Εθνοβιολογία, με ερευνητική εμπειρία στην Ινδία, την Ταϋλάνδη και την Κίνα.

Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου με πτυχίο στην Βοτανική και μεταπτυχιακό στην Βιοποικιλότητα και Ταξινόμηση Φυτών. Αναζητώντας ένα διεπιστημονικό πεδίο για εφαρμογή της εμπειρίας του στην Βοτανική, μεταφέρθηκε στο Πανεπιστήμιο Hohenheim στη Στουτγάρδη για ένα δεύτερο μεταπτυχιακό στην Προστασία του Περιβάλλοντος και Αγροτική Παραγωγή, ενώ τώρα ολοκληρώνει το διδακτορικό του στις Κοινωνικές Επιστήμες του Αγροτικού Τομέα.

Έχοντας εργαστεί με διατροφικές και αγροτικές κοινότητες σε περισσότερες από 10 χώρες, ασχολείται με θέματα διατροφικής ηθικής, βιώσιμης πολιτικής και αειφορίας και συμμετέχει σε διεθνή δίκτυα νέων που προωθούν την καλή, καθαρή και δίκαια διατροφή.


Πηγή:  http://alexpolisonline.blogspot.com/