Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Καταγγελία: μόνο 17 από τα 51 μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου υπερψήφισαν τον Στρατηγικό Περιφερειακό Σχεδιασμό

Παρόλα αυτά πέρασε και υπερψηφίστηκε, καθώς συνολικά στην αίθουσα βρίσκονταν μόλις 21 μέλη του. Για αυτό τους ψήφισε ο κόσμος; Για να απουσιάζουν από τις συνεδριάσεις;


    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ




Η Οικολογία Αλληλεγγύη με ανακοίνωσή της αναφέρεται στην λειτουργία του περιφερειακού συμβουλίου, με αφορμή το τελευταίο Συμβούλιο, με κύριο θέμα τον Στρατηγικό Περιφερειακό Σχεδιασμό. «Ο Στρατηγικός Περιφερειακός Σχεδιασμός ήρθε χωρίς να προηγηθεί οποιαδήποτε διαβούλευση, τόσο στις επιτροπές του περιφερειακού Συμβουλίου (Πολιτισμού-Τουρισμού, Ισότητας κλπ), όσο και στην Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης και τελικά υπερψηφίστηκε από μόλις17(!!) Συμβούλους της πλειοψηφίας και καταψηφίστηκε από τους 4 Συμβούλους της Ελάσσονος αντιπολίτευσης σε σύνολο 51 συμβούλων.» αναφέρεται στην ανακοίνωση.


Παράλληλα, σημειώνεται: «Όταν ο περιφερειακός στρατηγικός σχεδιασμός αντιμετωπίζεται με αυτόν τον τρόπο είναι εύλογο μικρότερα θέματα να περνάνε διαδικαστικά, με απάθεια, χωρίς κανένα έλεγχο νομιμότητας ή πνεύμα χρηστής διοίκησης και σχεδιασμού για την ευημερία τον πολιτών αυτού του τόπου.» Ο επικεφαλής της Οικολογίας Αλληλεγγύης περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Μακρής δήλωσε σχετικά: «Είναι απογοητευτικό άνθρωποι, που στην πλειοψηφία τους εκτιμώ προσωπικά, να συμπεριφέρονται σαν υπνωτισμένοι από την εξουσία. Είναι απογοήτευση να βλέπεις όχι μόνο να ψηφίζουν ή να καταψηφίζουν χωρίς να έχουν διαβάσει το Στρατηγικό σχέδιο της περιφέρειας, αλλά να μην είναι σε θέση να προβλέψουν τα στοιχειώδη για την τουριστική ανάπτυξη αλλά και την ευημερία αυτού του τόπου».

.