Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Παιδιά από όλο τον πλανήτη στην 6η Παγκόσμια Μπιενάλε Παιδικής Ζωγραφικής στην Ξάνθη


Από την Ελλάδα, την Ινδία, την Κορέα την Ρωσία, την Τουρκία, από χώρες της Λατινικής Αμερικής θα κληθούν να αποτυπώσουν στο χαρτί ή στον καμβά τις εικόνες που δημιουργεί στο μυαλό και στην ψυχή τους η πολιτιστική κληρονομιά
           ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Παιδιά από την Ελλάδα, την Ινδία, την Κορέα την Ρωσία, την Τουρκία, από χώρες της Λατινικής Αμερικής θα κληθούν να αποτυπώσουν στο χαρτί ή στον καμβά τις εικόνες που δημιουργεί στο μυαλό και στην ψυχή τους η πολιτιστική κληρονομιά.



Οι ζωγραφιές θα συμμετάσχουν στην 6η Παγκόσμια Μπιενάλε Παιδικής Ζωγραφικής, την οποία διοργανώνει, όπως και τις πέντε προηγούμενες, η Ακαδημία Παιδικής Τέχνης και το Μουσείο Οικουμένη, με έδρα την Συδινή της Ξάνθης.

Η πρόεδρος της Ακαδημίας και του Μουσείου Παιδικής Τέχνης Λίτα Μαυρογένη, δήλωσε ότι αρχική σκέψη ήταν να οριστεί ως θέμα τα μεταλλαγμένα τρόφιμα, αλλά λόγω της συγκυρίας για τη χώρα μας επιλέχθηκε τελικά «Η προβολή και ανάδειξη της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς».
Όπως επισήμανε, στόχος είναι τα παιδιά, με τη βοήθεια των δασκάλων τους, να «αναμετρηθούν» με την κληρονομιά, τα μνημεία και τα στοιχεία του πολιτισμού που οδηγούν την ανθρωπότητα ένα βήμα πιο μπροστά.

Στην Μπιενάλε μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά ηλικίας 4 έως 17 ετών και σύμφωνα με τη προκήρυξη του διαγωνισμού, πρέπει να υποβάλλουν πρωτότυπα έργα, φιλοτεχνημένα χωρίς παρεμβάσεις των μεγάλων. Θα δοθούν βραβεία σε έργα που θα επιλεγούν από ειδική επιτροπή καλλιτεχνών, εκπαιδευτικών και παιδοψυχολόγων. Δεν θα γίνουν δεκτές ομαδικές εργασίες.

Η προθεσμία υποβολής των έργων είναι η 30η Ιουνίου για τη χώρα μας και η 31η Οκτωβρίου για τους μαθητές εκτός Ελλάδας. Η έκθεση με τα έργα της 6ης Μπιενάλε αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο 2013.