Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Συνεχίζουν την αναστολή οι φαρμακοποιοί της Ξάνθης μετά από τεταμένη Γενική Συνέλευση

Επικράτησαν 
ιδιαίτερα υψηλοί 
τόνοι και αντεγκλίσεις


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Συνεχίζεται η αναστολη χορήγησης φαρμάκων σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ στην Ξάνθη.

Σε μια Γενική Συνέλευση, όπου επικράτησαν ιδιαίτερα υψηλοί τόνοι , ακόμη και αντεγκλήσεις, οι Φαρμακοποιοί της Ξάνθης αποφάσισαν το βράδυ της Τετάρτης τη συνέχιση των Κινητοποιήσεών τους και την ταύτισή τους με όποια απόφαση λάβει το Σάββατο ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Οι όποιες διαφωνίες μεταξύ των φαρμακοποιών προέκυψαν από το γεγονός ότι τριμελής επιτροπή του Φαρμακευτικού Συλλόγου θα πρέπει να ελέγξει, πριν παραδοθούν στον ΕΟΠΥΥ, τις συνταγές που έχουν εκτελεστεί από τα Φαρμακεία ώστε να διαπιστωθεί αν κάποιος φαρμακοποιός έχει εκτελέσει συνταγές του ΕΟΠΥΥ μετά τις 23 Μαΐου, όταν και ξεκίνησε η κινητοποίησή τους ενώ υπάρχει και σχετική αλληλογρφαφία με τον ΕΟΠΥΥ για το θέμα αυτό.

Αποφάσισαν να πειθαρχήσουν στην απόφαση του Πανελλήνιου
Στο κατεξοχήν ζήτημα της αποπληρωμής των οφειλομένων οι Φαρμακοποιοί πειθαρχούν στις αποφάσεις του Πανελλήνιου Οργάνου όποιες και αν είναι αυτές, όμως από κάποιους εκφράζονται επιφυλάξεις για το κατά πόσο θα συντρέχει λόγος κινητοποίησης αν η υπηρεσιακή κυβέρνηση υλοποιήσει τη δέσμευσή της για αποπληρωμή του Μαρτίου, οπότε οι πληρωμές από την πλευρά του Οργανισμού θα έχουν σχεδόν ομαλοποιηθεί πλήρως.

Aν εξοφληθούν, θα επικαλεστούν οφειλές του ΟΠΑΔ;
Σε αυτή την περίπτωση ενδέχεται ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος να επικαλεστεί τις οφειλές του ΟΠΑΔ πριν την ενοποίηση των Ταμείων που αφορούν σε τρεις μήνες του 2011. Το ποσό δεν είναι αμελητετο, είναι επίσης σεβαστό, εντούτοις κάποιοι θα χαρακτήριζαν τραβηγμένη μια κινητοποίηση για παλιές οφειλές, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές και ενώ αρκετοί ψίθυροι έχουν στοχοποιήσει τον κλάδο σε κεντρικό επίπεδο, κάτι που ίσως επιχειρήσουν να αποφύγουν. Σε κάθε περίπτωση αυτό δεν αγορά τους Φαρμακοποιούς της Ξάνθης που θα ακολουθοήσουν τις αποφάσεις του Πανελλήνιου οργάνου τους.