Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Έκλεψαν 2 μετασχηματιστές της ΔΕΗ στην Ξάνθη

Σοβαρή βλάβη στην 
ύδρευση του Σελέρου


                     ΔΙΑΒΑΣΤΕ 
         ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Το φαινόμενο των κλοπών μετασχηματισμών από πυλώνες της ΔΕΗ, βρίσκεται και πάλι σε έξαρση.



Πρόσφατο κρούσμα η κλοπή δύο μετασχηματισμών στην περιοχή του Σελέρου, με αποτέλεσμα την Πέμπτη να διακοπεί η παροχή ρεύματος και να σταματήσει η λειτουργία των αντλιοστασίων που τροφοδοτούν με νερό τους οικισμούς του πρώην Δήμου Σελέρου. Μετά από λίγο σημειώθηκε διακοπή νερού στην περιοχή προκαλώντας την αντίδραση του Δημάρχου Αβδήρων για το πρόβλημα που δημιουργείται:


«Κάνω έκκληση στην Αστυνομία να συλλάβει τους ασυνείδητους. Δεν είναι μικροκλοπή, είναι πολύ σοβαρή κλοπή και επικίνδυνη ενώ προκαλούνται σοβαρές παρενέργειες στους κατοίκους της περιοχής» ανέφερε σε δήλωσή του στο Κανάλι 6 ο Δήμαρχος Βασίλης Τσολακίδης


Αποκαθίσταται από τη ΔΕΗ, αργεί η τροφοδοσία με νερό.


Η ΔΕΗ καταβάλει προσπάθειες για να αποκαταστήσει τις βλάβες, αλλά μεσολαβεί και ο χρόνος που απαιτείται για να γεμίσουν τα αντλιοστάσια, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η παροχή νερού.
«Ζητούμε συγνώμη από τους δημότες μας αλλά πρέπει να κατανοήσουν ότι δεν φταίει ο Δήμος αλλά αυτές οι κλοπές. Επίσης το κόστος που υπόκειται η ΔΕΗ είναι τεράστιο και πλήττεται η Εθνική Οικονομία» κατέληξε ο Δήμαρχος Αβδήρων.


Προβλήματα σε όλους. Πόσο κοστίζει η ζημιά


Όπως είναι γνωστό, το πρόβλημα είναι αρκετά σοβαρό και έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα, ιδιαίτερα στην ύδρευση της Ξάνθης. Τέλος, το κόστος ενός μετασχηματιστή ξεπερνά τις 10.000 ευρώ ενώ οι δράστες της κλοπής αποκομίζουν λιγότερα από 700 ευρώ από το χαλκό που παίρνουν οι κλεπταποδόχοι.




Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/