Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Απειλούν ξανά με πλημμύρες Έβρος και Άρδας

Συνεδρίασε εκτάκτως το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου με θέμα τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων επειδή θα έρθουν μεγάλες ποσότητες νερού καθώς και μέτρα πρόληψης αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ






Συνεδρίασε εκτάκτως το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου με θέμα τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων αντιμετώπισης της κατάστασης που τυχόν προκύψει καθόσον μεγάλες ποσότητες νερού ενδέχεται να εισέλθουν από το βουλγαρικό έδαφος στους ποταμούς Έβρο και Άρδα, καθώς και μέτρα πρόληψης αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών και ιδιαίτερα στο Εθνικό Δρυμό Δαδιάς.

Στη συνεδρίαση προήδρευσε η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Γεωργία Νικολάου Μαυρανεζούλη, και συμμετείχαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δημήτρης Πέτροβιτς, ο Δήμαρχος Σουφλίου Ευάγγελος Πουλιλιός, ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Π.Α.Μ.Θ. Κώστας Καλούδης, εκπρόσωποι των συναρμοδίων αρχών και φορέων που συμμετέχουν στο Σ.Ο.Π.Π.

Όλοι οι παριστάμενοι φορείς, σώματα ασφαλείας, στρατός, υπηρεσιακοί παράγοντες και εθελοντικές οργανώσεις δήλωσαν ετοιμότητα να ανταπεξέλθουν στις περιστάσεις, εάν και εφόσον υπάρξει κάθοδος αυξημένων ποσοτήτων νερών από τη Βουλγαρία. Επίσης, ανέπτυξαν τα μέτρα που εφήρμοσαν και τα έργα που έκαναν μετά τις αποφάσεις της τελευταίας συνεδρίασης του Σ.Ο.Π.Π. με θέμα τις πυρκαγιές. Και για το ενδεχόμενο πυρκαγιών δήλωσαν ετοιμότητα, παρά τα όποια προβλήματα και ελλείψεις υπάρχουν σε στελεχιακό δυναμικό και μηχανήματα.

Για ακόμη μια φορά τονίστηκε από όλους η προσφορά των Εθελοντικών Οργανώσεων και ο σημαντικός τους ρόλος στις έκτακτες καταστάσεις, ενώ ήδη ζητήθηκε η συνδρομή τους από διάφορες υπηρεσίες.

Εκείνο που σχολιάστηκε αρνητικά από όλους τους παρισταμένους ήταν η απουσία των Δημάρχων του νομού, πλην του κ. Πουλιλιού, όπως και των υπευθύνων των Γραφείων Πολιτικής Προστασίας των Δήμων, πλην του υπευθύνου του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Η κα Νικολάου στις δηλώσεις της επανέλαβε «Το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας συνεδρίασε με θέμα την πρόληψη και με στόχο τη λήψη των αναγκαίων μέτρων, την αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων κάθε υπηρεσίας, την επίτευξη του μεγαλύτερου βαθμού ετοιμότητας και του αποτελεσματικότερου συντονισμού των υπηρεσιών, των φορέων, των αρχών και όλων των δυνάμεων ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την προστασία του πολίτη και της περιουσίας του και τη διαφύλαξη του δασικού μας πλούτου.»