Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Αυτός είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης που καταζητείται από την Αστυνομία

Διαβάστε αναλυτικά πληροφορίες για τον"προστατευμένο" ή αλλιώς "διαβασμένο" βουλευτή της Χρυσής Αυγής που χτύπησε την Λιάνα Κανέλλη
ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΣΚΛΗΡΟ-
ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ  ΒΟΥΛΕΥΤΗ



Ο Ηλίας Κασιδιάρης είναι για πολλούς ο "διαβασμένος" της οργάνωσης που έχει αναλάβει το δύσκολο έργο του εξωραϊσμού της οργάνωσης, με την παρουσίαση ενός πιο φιλολαϊκού προφίλ.

Με διαδοχικές τηλεοπτικές εμφανίσεις και σταδιακή... στιλιστική βελτίωση, ο Ηλίας Κασιδιάρης εξελίσσεται σε κεντρικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής, ενώ δεν έχει διστάσει στο παρελθόν να δηλώσει ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου θα έπρεπε να έχει δολοφονηθεί από τη χούντα.
Ο νεαρός σε ηλικία Ηλίας Κασιδιάρης αποτελεί πλέον πρόσωπο της εμπιστοσύνης του Ν. Μιχαλολιάκου. Εκλέχτηκε πρώτος σε σταυρούς στην περιφέρεια Αττικής.
Από τα φοιτητικά του χρόνια απέδειξε έντονο ενδιαφέρον για τα εθνικά και κοινωνικά ζητήματα και εντάχθηκε νωρίς στη Χρυσή Αυγή.

Παθιασμένος με τον στρατό, φαίνεται να υπηρέτησε τη θητεία του στις Ειδικές Δυνάμεις. Όταν πια απολύθηκε, αφιερώθηκε στην οργάνωση και έγινε "ακτιβιστής της Χρυσής Αυγής".
Ο Ηλίας Κασιδιάρης σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα του κόμματος λίγες μέρες πριν εκλεγεί στη Βουλή, ανέφερε: "Σήμερα που ο λαός κατάλαβε απόλυτα την απάτη της ψευτοδημοκρατίας τους, πληθαίνουν διαρκώς οι φωνές που εξυμνούν το καθεστώς της 21ης Απριλίου".

Ο Ηλίας Κασιδιάρης είναι σίγουρα προετοιμασμένος για μάχες στο δρόμο λόγω της θητείας του στις Ειδικές Δυνάμεις. Οι προπονήσεις γίνονται σε ερημικά μέρη και ο δάσκαλος αναλαμβάνει να δείξει στους υπόλοιπους τις τεχνικές που έχουν μέγιστο αποτέλεσμα στις μάχες σώμα με σώμα που συχνά έχουν οι Χρυσαυγίτες με αναρχικούς, λαθρομετανάστες, κλπ.


Το βιογραφικό του σκληροπυρηνικού
Γεννήθηκε στον Πειραιά και σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με ειδίκευση στη Χημεία Τροφίμων. Είναι μέλος του πολιτικού συμβουλίου της Χρυσής Αυγής.
Είναι στενός συνεργάτης του Νίκου Μιχαλολιάκου και φέρει το ψευδώνυμο "προστατευόμενος".
Στις εκλογές Μαΐου 2012 εξελέγη βουλευτής στην περιφέρεια Αττικής συγκεντρώνοντας τις περισσότερες ψήφους από το κόμμα του. Το 2008 κυκλοφόρησε το βιβλίο του τομέα X.


Ποιες οι κατηγορίες που βαραίνουν τον βουλευτή
Ο Κασιδιάρης κατηγορείται για συνδρομή σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, κατηγορίες τις οποίες αρνείται.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο πέντε άγνωστοι δράστες το 2007 επιτέθηκαν σε καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών με γκλοπ και αφού τον τραυμάτισαν με μαχαίρι στο οπίσθιο τμήμα του δεξιού μηρού του αφαίρεσαν την ταυτότητά του διά της βίας.

Στη συνέχεια, κατά το κατηγορητήριο, διέφυγαν με αυτοκίνητο, που τους παρείχε ο Κασιδιάρης, την πινακίδα του οποίου είχε σημειώσει αυτόπτης μάρτυρας. Σύμφωνα με έρευνα της αστυνομίας, το αυτοκίνητο ήταν μισθωμένο στο όνομά του.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι την ώρα την εν λόγω επίθεσης, βρισκόταν σε ραντεβού στο νοσοκομείο Μετροπόλιταν, ως ιατρικός επισκέπτης, και ότι το αυτοκίνητο ήταν παρκαρισμένο στο πάρκινγκ του νοσοκομείου, ισχυρισμό που διαψεύδουν αυτόπτες μάρτυρες. Η δίκη έχει αναβληθεί για τις 11 Ιουνίου.

.