Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Ερίζουν πάνω στην ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης Φαναρίου – Αρωγής

Επιχειρηματίες αλληλοκαταγγέλλονται, ο εισαγγελέας παρεμβαίνει, η αστυνομία γράφει και τελικά την πληρώνουν οι λουόμενοι καθώς η δημοτική αρχή δείχνει να μη μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της κατάστασης
       ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ




Μία συνάντηση μεταξύ του δημάρχου Κομοτηνής και των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην παραλιακή ζώνη του νομού Ροδόπης, επιχειρείται να κατευνάσει τα πνεύματα και να αποτρέψει να επαναληφθούν φαινόμενα, όπως αυτά που συνάντησαν οι λουόμενοι το περασμένο Σαββατοκύριακο που θέλησαν να κάνουν το μπάνιο τους στις πολυσύχναστες παραλίες Αρωγής και Φαναρίου. Παρέμβαση της αστυνομίας και απομάκρυνση κάθε αντικειμένου που υπήρχε στις παραλίες, από ξαπλώστρες μέχρι καθίσματα και ομπρέλες, ήταν οι εικόνες που αντίκρισαν οι λουόμενοι μένοντας πραγματικά έκπληκτοι από το μπάχαλο που επικρατεί και μάλιστα εν μέσω καλοκαιριού με τη θερμοκρασία να σκαρφαλώνει σχεδόν στους 40 βαθμούς.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΑΡΝΗΤΙΚΑ

Αντιγράφουμε ένα χαρακτηριστικό σχόλιο συμπολίτη μας από τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης στο οποίο περιγράφει με αγανάκτηση όσα έζησε στην παραλία. «Πήγαμε Σαββατοκύριακο στο Φανάρι για μπάνιο και η κατάσταση που επικρατεί στα beach bar είναι απίστευτη! Μας γυρίζουν 20 χρόνια πίσω. Δεν ξέρω ποιος έδωσε αυτήν την εντολή, δεν ξέρω τι επικρατεί μεταξύ των ιδιοκτητών, αυτό που βλέπω είναι ότι κανένας δεν σκέφτεται τον πολίτη που είχε την ομπρέλα του και την ξαπλώστρα του δωρεάν, αφού ξόδευε τη βενζίνη του για να απολαύσει το μπάνιο του. Γιατί δεν μπορούν να διευθετηθούν τόσο απλά θέματα στην ώρα τους; Είναι υποχρεωμένοι όλοι τους να βάλουν πρώτα από όλα την εξυπηρέτηση του πολίτη και ας τα λύσουν όλα τα θέματά τους μετά. Τώρα να μπουν ξανά οι ομπρέλες γατί το δικό μας καλοκαίρι είναι λίγο και δε θέλουμε να χάσουμε και αυτό το δώρο θεού. Ας διαμαρτυρηθούμε όλοι μαζί μήπως καταφέρουμε κάτι». Αυτά και άλλα πολλά σχόλια αναρτήθηκαν στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης από το Σαββατοκύριακο και μετά, επικρίνοντας με τον ίδιο πάντα αρνητικό τρόπο την κατάσταση που επικρατεί στην παραλιακή ζώνη.

ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ

Να εξυπηρετηθεί ο κόσμος επιδιώκει η δημοτική αρχή, αλλά δείχνει ανήμπορη να αντιδράσει μπροστά στο κλίμα που έχει διαμορφωθεί. Οι επιχειρηματίες της παραλίας είχαν χθες συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Κώστα Τσατσαρίδη, ο οποίος σε δήλωσή του στο «Χ» είπε, «γίνονται κάποιες ένθεν και ένθεν μηνύσεις από τους καταστηματάρχες και η συγκέντρωση που έγινε είχε ως γνώμονα αυτό το στοιχείο, να μην γίνονται οι καταγγελίες γιατί διαφορετικά δε θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε.
Το ενδιαφέρον του Δήμου δεν είναι βέβαια το κέρδος ή όχι ή η ζημία των επαγγελματιών, αλλά να μπορέσει να εξυπηρετηθεί ο κόσμος. Εγώ τουλάχιστον λόγω καταγωγής από το Φανάρι το έζησα πολύ έντονα το Σαββατοκύριακο γιατί είδα και τι κόσμος ήρθε και τα προβλήματα που υπήρχαν. Ήρθε πάρα πολύς κόσμος.

Όμως όπως καταλαβαίνετε αν υπάρχει μια ξαπλώστρα και μια ομπρέλα μπορεί ο άλλος να μείνει πολλές ώρες στην παραλία και να την απολαύσει.
Όταν δεν έχει ξαπλώστρα και ομπρέλα, θα μείνει μισή ώρα και θα φύγει». Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα εξεδόθησαν αποφάσεις του διοικητικού εφετείου οι οποίες έκλεισαν οριστικά το θέμα περί της νομιμότητας ή μη λειτουργίας δύο παραλιακών καταστημάτων τα οποία λειτουργούσαν με άδεια ως καντίνες και τα οποία ανέπτυσσαν τραπεζοκαθίσματα και ξαπλώστρες στον έμπροσθεν χώρο του αιγιαλού και της παραλίας. Η λειτουργία τους κρίθηκε παράνομη και οι άδειες τους ανακλήθηκαν από το δήμο.

Η συνάντηση των επιχειρηματιών αυτή τη φορά με τον δήμαρχο Κομοτηνής αναμένεται να επαναληφθεί σήμερα το μεσημέρι, οπότε και ίσως υπάρξουν εξελίξεις επί του ζητήματος.