Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Παρέμβαση του Δήμου Ξάνθης για το Αρχοντικού Στάλιου!

«Υπάρχει η αρνητική στάση του Πανεπιστημίου για την παραχώρηση του κτηρίου στον δήμο»….

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ





Θέση για το θέμα που έχει ανακύψει το τελευταίο διάστημα αναφορικά με τη διάσωση του Αρχοντικού Στάλιου, κτήριο υψίστης αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής αξίας που βρίσκεται υπό κατάρρευση στην αρχή της οδού Βενιζέλου στην Ξάνθη, κλήθηκε να πάρει ο δήμος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του απόγευμα της Δευτέρας.

«Το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να απευθυνθεί και στους δύο εμπλεκόμενους με το κτήριο φορείς που είναι το Πανεπιστήμιο και το Υπουργείο Πολιτισμού έκκληση ώστε να βρεθεί λύση για αυτό» ανέφερε ο επικεφαλής της παράταξης Πολίτες για την Ξάνθη κος Νίκος Ανταμπούφης, ο οποίος έθεσε προς συζήτηση των θέμα. «Πολύ φοβάμαι ότι θα βρεθούμε σε ένα αδιέξοδο με αυτή την υπόθεση πολύ σύντομα» επισήμανε ο κος Γιώργος Κολλάρος επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Από τη μεριά του ο δήμαρχος Ξάνθης κος Μιχάλης Στυλιανίδης παίρνοντας θέση για το θέμα, ανέφερε πως συμφωνεί με την πρόταση του κ. Ανταμπούφη, ζητώντας ο δήμος να κάνει παρέμβαση για τη διάσωση του Αρχοντικού. «Εγώ συμφωνώ να κάνουμε μια παρέμβαση ώστε να μην χαθεί αυτό το οίκημα το οποίο είναι και στην είσοδο της Παλιάς Πόλης και είναι ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού κάλους. Σαν δήμος προσπαθούμε εδώ και χρόνια να το πάρουμε από το Πανεπιστήμιο, αλλά αυτό μας λέει πως μπορεί να γίνει παραχώρηση με ταυτόχρονη παραχώρηση εκ μέρους του δήμου άλλου ακινήτου παρόμοιας αξίας» επισήμανε ο κος Στυλιανίδης για να προσθέσει πως «ζήτησα να γίνει παραχώρηση της χρήσης του κτηρίου, να μην το πάρουμε κατά κυριότητα και το ισόγειο να το κάνουμε ένα κέντρο ενημέρωσης των επισκεπτών για την Παλιά Πόλη, πλην όμως υπάρχει αυτή η αρνητική στάση του Πανεπιστημίου».

Τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου αποφάσισαν ομόφωνα υπέρ της ως άνω πρότασης.