Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Οχι στον Μπαχτσελί από δεκάδες ξανθιώτες

Με αφορμή την επίσκεψη των «Γκρίζων Λύκων» στη Θράκη, νεαροί Κύπριοι φοιτητές, σήκωσαν την Ελληνική Σημαία!


ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ



Την έντονη αντίδραση δεκάδων Ξανθιωτών προκάλεσε η παρουσία του Τούρκου ηγέτη των «Γκρίζων Λύκων» Ντεβλέτ Μπαχτσελή στη Θράκη. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περιφρουρούσαν για αρκετές ώρες ομάδα Ελλήνων νεαρών που με τις Ελληνικές σημαίες στα χέρια και τραγουδώντας τον Εθνικό Ύμνο εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για τη παρουσία του Τούρκου Εθνικιστή στη περιοχή μας.

Την ίδια ώρα ο ηγέτης των «Γκρίζων Λύκων» γευμάτιζε ανενόχλητος σε γνωστό εστιατόριο της πόλης φυλασσόμενος τόσο από Ελληνικές δυνάμεις όσο και από Τούρκους σωματοφύλακες.
Μόνη αντίδραση από τις τοπικές αρχές και τους φορείς, υπήρξε από το Σύλλογο Κυπρίων Ν. Ξάνθης που καταδίκασε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την έλευση του Τούρκου Εθνικιστή στη Θράκη, κάνοντας πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης αλλά και έξω από την «Ξανθίππη»....

Στην ανακοίνωση των Κυπρίων της Ξάνθης υπενθυμίζονται οι δολοφονίες του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού από τους «Γκρίζους Λύκους». Τονίζεται ότι οι «Γκρίζοι Λύκοι» βρίσκονται ακόμη στα κατεχόμενα της Κύπρου και κάνουν αισθητή τη παρουσία τους με τη χρήση βίας. Ζητούνε δε από την Ελληνική πολιτεία να λειτουργήσει στο πλαίσιο του Νόμου και της υπευθυνότητας.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης υπό τις οδηγίες του Διευθυντή Γιώργου Γκοδοσίδη, διατήρησε, παρά τα έντονα αισθήματα πατριωτισμού που προκύπτουν από πρόσφατα γεγονότα της Ιστορίας, ελεγχόμενη τη κατάσταση στο κέντρο της πόλης της Ξάνθης, χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό.

Ορισμένοι από τους εξοργισμένους πολίτες της Ξάνθης να σημειωθεί ότι ήταν μέλη της «Χρυσής Αυγής» που αντέδρασαν ιδιαίτερα έντονα...

Επεδίωξαν μάλιστα να πλησιάσουν τους «Γκρίζους Λύκους» την ώρα που βρισκόταν στα γραφεία του «Ψευτομουφτή» Ξάνθης κ.Μετέ, κρατώντας τις Ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας ότι «στη Θράκη δεν έχουν λόγο να βρίσκονται δολοφόνοι Ελλήνων», αλλά η αστυνομία ήλεγχε όλη την περιοχή και δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό...



ΠΟΥ ΠΗΓΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΩΝ «ΓΚΡΙΖΩΝ ΛΥΚΩΝ»

Ο ηγέτης των «Γκρίζων Λύκων» κατά την άφιξή του στη Ξάνθη, γευμάτισε στη «Ξανθίππη» συνοδευόμενος από την σύζυγό του, βουλευτές του κόμματός του και στελέχη του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής καθώς επίσης και από ΜΜΕ της Τουρκίας.

Μετά την «Ξανθίππη» ο κύριος Ντεβλέτ Μπαχτσελί επισκέφθηκε στο γραφείο του, τον «Ψευτομουφτή» Ξάνθης κ.Μετέ προσφέροντάς του μάλιστα μια ανθοδέσμη για να καταλήξει στην αυτοαποκαλούμενη «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» όπου μίλησε μάλιστα σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα. Στην ΤΕΞ ήταν μεταξύ των άλλων και οι: Πρώην βουλευτές Μάντατζη Τσετίν, Αχμέτ Φαϊκογλου, ο Δήμαρχος Μύκης Τσουκάλ Μουσταφά, ο αντιδήμαρχος Αβδήρων κ.Μπιρόλ κ.ά.
Στην συνέχεια η Τουρκική αποστολή συνέχισε για την Καβάλα και την Θεσσαλονίκη απ’ όπου ο Τούρκος Εθνικιστής θα συνεχίσει στα Σκόπια και την Ευρώπη.


Πηγή:  http://maxitisthrakis.blogspot.gr/