Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Αθώος ο εκδότης του Μαχητή Ξάνθης στην μήνυση του δημάρχου Λάκη Στυλιανίδη

Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα αναβολής του Πάνου Παπαδόπουλου λόγω απουσίας του συνηγόρου του και δίκασε την υπόθεση, αθωώνοντας πανηγυρικά τον Πάνο Παπαδόπουλο που υποστήριξε μόνος τον εαυτό του καταθέτοντας ακράδαντα ντοκουμέντα που ΔΙΕΨΕΥΔΑΝ πλήρως την κατάθεση του Δημάρχου!!! 


         ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




ΑΘΩΟΣ για το όραμα, την πίστη να υπηρετείς τον πολίτη, το δημόσιο συμφέρον, την αλήθεια...είπε χθες το Τριμελές Πλημ/κείο Ξάνθης, αθωώνοντας τον εκδότη του «Μ» Πάνο Παπαδόπουλο για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης του Δημάρχου Ξάνθης Λάκη Στυλιανίδη σε μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος του για δημοσίευμα της 2-9-2011 στο οποίο ασκούσε κριτική στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Χρήστο Μούρκα για επίθεση που είχε εξαπολύσει κατά των Ξανθιωτών εργολάβων και εταιρειών, λέγοντας «πέρασε η εποχή των παχιών αγελάδων κλπ», ξεχνώντας ότι η σύζυγός του εργάζεται σε Ξανθιώτικη και πολύ πετυχημένη μάλιστα τεχνική εταιρεία.
Την φράση, «μάλλον ξεχνάει (ο αντιδήμαρχος Χρήστος Μούρκας) ότι αυτές οι Ξανθιώτικες εταιρείες που τόσο εύκολα λοιδορεί και κατηγορεί, χρηματοδοτούν επί τόσα χρόνια τον Δήμαρχο όσο και τον συνδυασμό του...» θεώρησε συκοφαντική για το πρόσωπό του ο Δήμαρχος Ξάνθης, καταθέτοντας την μήνυση εναντίον του.
Η υπόθεση ήταν πρωτοείσακτη και ο Π. Παπαδόπουλος ζήτησε την αναβολή της υπόθεσης με το σκεπτικό ότι «ο συνήγορός του Δημήτρης Σαλτούρος έφυγε αιφνιδιαστικά για την Αθήνα για την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και την Ορκωμοσία των νέων βουλευτών», αλλά το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά του με αποτέλεσμα να δικαστεί χωρίς δικηγόρο και να υπερασπιστεί μόνος τον εαυτό του.
Στην κατάθεσή του ο Δήμαρχος Ξάνθης είπε ότι έχει χιλιάδες δημοσιεύματα του Π. Παπαδόπουλου που τον υβρίζουν και τον λοιδορούν, αλλά ο κατηγορούμενος απάντησε ότι «σήμερα κατηγορείται για συγκεκριμένη υπόθεση και εφόσον υπάρχουν τα δημοσιεύματα αυτά, γιατί δεν προσκόμισε ούτε ένα στο δικαστήριο, τονίζοντας ότι ο ίδιος έχει να επιδείξει, «δεκαπλάσιο αριθμό δημοσιευμάτων που βάζει το στήθος μπροστά για την εκλογή του και τον υπερασπίζεται»!
Στις ερωτήσεις των δικαστών στον Δήμαρχο αν έχει εργολάβους υποψηφίους στο συνδυασμό του ή έχουν σχέση με εργολαβικές και κατασκευαστικές εταιρείες, αυτός απάντησε αρνητικά!!!
Ωστόσο ο Πάνος Παπαδόπουλος στον βομβαρδισμό ερωτήσεων στον μάρτυρα, κατέθεσε καταγγελίες της παράταξης «Πολίτες για την Αλλαγή» που ευθέως κατηγορούσαν τον Δήμαρχο Ξάνθης για αδιαφανείς απευθείας αναθέσεις σε υποψηφίους δημοτικούς του συμβούλους παραμονές δημοτικών εκλογών 2010 (3 Νοεμβρίου 2011)!!! Με ιδιαίτερες αναφορές μάλιστα στον εργολάβο του έργου ενοποίησης πλατειών Δημήτρη Μπένη κλπ.

Ο Πάνος Παπαδόπουλος ρώτησε επίσης τον Δήμαρχο Ξάνθης αν έχει κατηγορηθεί ποτέ στο παρελθόν ως υποψήφιος ότι έχει χρηματοδοτηθεί στον προεκλογικό του αγώνα από κατασκευαστικές εταιρίες κι όταν εκείνος απάντησε «ΠΟΤΕ», κατέθεσε στο δικαστήριο σωρεία πρωτοσέλιδων της εφημερίδας ΑΓΩΝΑΣ με ημερομηνίες Οκτώβρης 1994, στα οποία η εφημερίδα αναφέρονταν σε «χρήμα με ΟΥΡΑ για τον συνδυασμό Στυλιανίδη από σκοτεινούς κύκλους και εργολάβους και αναφέρονταν μάλιστα σε συγκεκριμένη κατασκευαστική εταιρεία κλπ, λέγοντας στο δικαστήριο ότι «για τα δημοσιεύματα αυτά, ούτε μια απλή διάψευση δεν έκανε ο κύριος Στυλιανίδης πόσο μάλλον μήνυση κι ας ήταν πρωτοσέλιδα!!!
Στην απολογία του ο εκδότης του «Μ» αναφέρθηκε λεπτομερώς στο θέμα των απευθείας αναθέσεων και μάλιστα παραμονές εκλογών από τον μηνυτή του, πολλές από τις οποίες καταψηφίστηκαν και από την Δημαρχιακή Επιτροπή, αλλά και στις απευθείας αναθέσεις της ΔΕΥΑΞ, λέγοντας πως «σκοπός του μηνυτή είναι να τον ΦΙΜΩΣΕΙ και να τρομοκρατήσει κι όχι η διερεύνηση της αλήθειας και η άσκηση του δημοσιογραφικού του καθήκοντος».
Τόσα χρόνια κοντά στον Δήμαρχο, δεν αμφισβήτησα ποτέ την εντιμότητά του. ΑΝ το έκανα, θα ήταν σαν να γνώρισα και σιωπούσα κι εγώ... Ποιος υποψήφιος όμως, ή πιο κόμμα στην Ελλάδα δεν χρηματοδοτείται από εργολαβικές εταιρείες; Προς τι τότε να καταγγέλλεται για απευθείας αναθέσεις παραμονές εκλογών; Ποιος δεν γνωρίζει ότι εργολάβος του έργου της πλατείας είναι ο αντιδήμαρχός του Δημήτρης Μπένης που καταγγέλθηκε άλλωστε από την αντιπολίτευση όταν κατέβηκε στην συνέχεια υποψήφιος δημοτικός του σύμβουλος; Είχα υποχρέωση και υπερασπίστηκα τις Ξανθιώτικες εταιρείες που παίρνουν τα έργα για να μένουν τα χρήματα στη Ξάνθη. Στον τόπο μου. Η σύζυγος του Αντιδήμαρχου Ξάνθης Χρήστου Μούρκα δουλεύει σε Ξανθιώτικη εταιρεία κι ο ίδιος όφειλε να το τιμήσει αυτό. Ο μηνυτής μου, θέλει να ποδηγετήσει την ελευθερία έκφρασής μου, θέλει να με τρομοκρατήσει στην άσκηση ελέγχου απέναντι στην εξουσία. Ζητώ την αθώωσή μου, ζητώ να μου δώσετε την δύναμη να κρατήσω τον φωνή μου ελεύθερη.
Την ενοχή του κατηγορουμένου ζήτησε η Εισαγγελέας της έδρας κυρία Αικατερίνη Μάτση, για ζητήσει εκ νέου τον λόγο ο Πάνος Παπαδόπουλος και να απαντήσει επί της Εισαγγελικής πρότασης, λέγοντας ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση πρώτη κατήγγειλε τον Δήμαρχο Ξάνθης για αδιαφανείς και παράνομες διαδικασίες παραμονές εκλογών στις απευθείας αναθέσεις έργων σε υποψηφίους συμβούλους του», ζητώντας να ανοιχτούν οι λογαριασμοί του Προέδρου της ΔΕΥΑΞ Μανώλη Τσέπελη και του οποιοδήποτε ενέχεται σε απευθείας αναθέσεις έργων.
Το δικαστήριο (Πρόεδρος η κ. Πλατάκη με δικαστές τους Πρωτοδίκες Πλαγάκο και Χριστόπουλο) επανήρθε στην έδρα μετά το διάλειμμα λέγοντας ότι το δικαστήριο κηρύσσει «αθώο τον κατηγορούμενο»!

Η ΠΡΩΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Μετά την πανηγυρική αθώωσή του στη μήνυση του Δημάρχου Ξάνθης, ο Πάνος Παπαδόπουλος έκανε την παρακάτω δήλωση στους δημοσιογράφους: «Αφού μου έκανε μήνυση και ο Λάκης της ψυχής μου, άστο να πάει... Δεν αξίζει να δίνεις ψυχή σε κανέναν πολιτικό! Δήμαρχε να σ’ έχει καλά ο Θεός,. Μπορεί η περιουσία μου να είναι ΜΗΔΕΝ, μπορεί να με απειλούν με πτωχεύσεις και κατασχέσεις θέλοντας να ποδηγετήσουν την ελευθερία μου, η ΨΥΧΗ όμως δεν γονατίζει...»!!!


Πηγή:   http://maxitisthrakis.blogspot.gr/