Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Αρχισαν οι εγγραφές για τις κατασκηνώσεις Μάκρης

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις κατασκηνωτικές περιόδους δέκα ημερών

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ
ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ...



Από τις 26 Ιουνίου έως τις 9 Ιουλίου θα πραγματοποιούνται οι εγγραφές των παιδιών που θα φιλοξενηθούν στην κατασκήνωση του κρατικού προγράμματος «Παιδική Εξοχή Μάκρης» για το καλοκαίρι 2012.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις κατασκηνωτικές περιόδους διάρκειας 10 ημερών:
1η Περίοδος: 16 Ιουλίου – 25 Ιουλίου
2η Περίοδος: 25 Ιουλίου – 03 Αυγούστου
3η Περίοδος: 3 Αυγούστου – 12 Αυγούστου
Προϋποθέσεις εγγραφής:
α) Στις Παιδικές Εξοχές γίνονται δεκτά παιδιά που έχουν ανάγκη παραθερισμού και που οι οικογένειές τους δεν μπορούν με δικές τους δαπάνες να καλύψουν την ανάγκη αυτή, ηλικίας 6 έως 13 ετών.
β) Οι εγγραφές των παιδιών θα γίνονται κατόπιν ιατρικής εξέτασης αυτών σε Κέντρα Υγείας και στους Σταθμούς Προστασίας Μάνας Παιδιού και Εφήβων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και για τους κατοίκους Αλεξ/πολης στα Εξωτερικά Ιατρεία της Παιδιατρικής Κλινικής του Π.Γ. Νοσοκομείου Αλεξ/πολης.
γ) Κάθε παιδί θα εξετάζεται από τους γιατρούς των πιο πάνω Υγειονομικών Υπηρεσιών, ή από γιατρούς των Ασφαλιστικών Ταμείων που είναι ασφαλισμένοι οι γονείς του και γι’ αυτό είναι απαραίτητη η προσκόμιση του βιβλιαρίου Υγείας ή η κάρτα των υποχρεωτικών για ομαδική συμβίωση εμβολίων, τα οποία θα του συστήνονται να γίνουν σε περίπτωση που δεν έχουν γίνει μέχρι την ημέρα της εγγραφής του.
δ) Για κάθε παιδί συμπληρώνεται από τα προαναφερόμενα της παραγράφου β ειδική καρτέλα, στην οποία εκτός από τα ατομικά στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο, ηλικία, καταγωγή κλ.π.) θα καταγράφεται κάθε παρατήρηση του γιατρού για την υγεία του παιδιού, καθώς και η γνώμη του για το αν το παιδί θα φιλοξενηθεί σε ορεινή ή παραθαλάσσια κατασκήνωση.
ε) Από τις κατασκηνώσεις αποκλείονται, μέχρι αποκαταστάσεως της Υγείας τους, τα παιδιά που πάσχουν από μεταδοτικά νοσήματα και εντελώς τα παιδιά που πάσχουν από ψυχονευρωτικά νοσήματα (επιληψία κλπ.).
στ) Τα παιδιά μπορούν να επισκέπτονται τις παραπάνω Υγειονομικές Υπηρεσίες για την εγγραφή τους τις εργάσιμες ημέρες και ώρες μέχρι την 9η Ιουλίου 2012.
ζ) Οι Υπηρεσίες της παραγράφου β’ θα στείλουν τις συμπληρωμένες καρτέλες στο Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας & Παιδείας του Δήμου Αλεξ/πολης (Δήμητρας 19, 68100 Αλεξ/πολη), το οποίο στη συνέχεια, σε συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο της κατασκήνωσης, θα κατανείμει τα παιδιά στις τρεις περιόδους.
Κατά την εγγραφή των κατασκηνωτών στα κατά τόπους ιατρεία, οι γονείς των παιδιών θα πρέπει να υποβάλουν:
1) φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος της εφορίας ή φωτοαντίγραφο της πρόσφατης δήλωσής τους θεωρημένο ή υπεύθυνη δήλωση που θα αναφέρει το ύψος του οικογενειακού εισοδήματός τους
2) Απόδειξη κατάθεσης 30 Ευρώ στον λογαριασμό της Συνεταιριστικής Τράπεζας Έβρου με αριθ. λογ.: 0881010007979501202, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα υπερβαίνει το αφορολόγητο ποσό των 5.000 Ευρώ. (Εξαιρούνται οι πολύτεκνοι).
Οι εγγραφές θα γίνονται στο τμήμα Κοινωνικής Προστασίας & Παιδείας του Δήμου Αλεξ/πολης.
Τηλ. Υπεύθυνης: 2551355332  (Μπαξεβανίδου Θεοπούλα).

Ο Πρόεδρος Ο Αντιδήμαρχος
του Δ.Σ. Παιδικών Εξοχών Μάκρης Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών

Μισαηλίδης Αναστάσιος Ξανθόπουλος Χρυσόστομος

.