Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Τα Προνοιακά Επιδόματα που έχουν διασταυρωθεί μέχρι στιγμής στην Ξάνθη

Σε ικανοποιητικό επίπεδο βρίσκεται το ποσοστό τους σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας


    ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;




Σε ικανοποιητικό επίπεδο βρίσκεται, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, η εκκαθάριση των Προνοιακών Επιδομάτων της Ξάνθης από την αρμόδια Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου Ξάνθης.


Ο Δήμος Ξάνθης έχει διασταυρώσει 1.763 περιπτώσεις επί συνόλου 2.295 επιδομάτων, ποσοστό 78%, κάτι που σημαίνει ότι σύντομα θα απελευθερωθεί από το Υπουργείο Υγείας το απαραίτητο κονδύλιο για την πληρωμή των επιδομάτων στους δικαιούχους. Από τους 63 υπόχρεους Δήμους 29 έχουν ολοκληρώσει πλήρως τη διαδικασία ενώ ο Δήμος Ξάνθης είναι ο 30ος στη σχετική λίστα.

Μόλις 10 Δήμοι διασταύρωσαν σε ποσοστό 100% τα προνοιακά επιδόματα ενώ ο μέσος όρος όσων έχουν εκκαθαριστεί φτάνει το 86% διασταύρωση εγγεγραμένων με όσους απογράφθηκαν. 9 Δήμοι δεν έχουν προχωρήσει καθόλου τη διαδικασία διασταύρωσης και είναι «παγωμένοι». Όσοι Δήμοι ολοκληρώνουν τη διαδικασία επεξεργασίας και διασταύρωσης των στοιχείων του Εθνικού Μητρώου δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων, θα μπορούν να προχωρήσουν σε πληρωμές, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας Δημήτρη Μπαλασόπουλου, ο οποίος υπογράμμισε ότι δεν να επιτρέψει κανείς μη δικαιούχος να λάβει επίδομα.

Σύμφωναμε τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας σε σύσκεψη που έγινε στις 6 Ιουνίου με τον υπουργό Οικονομικών εκπρόσωποι του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους επιβεβαίωσαν ότι τα χρηματικά ποσά που αφορούν στα προνοιακά επιδόματα έχουν μεταφερθεί στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ότι εναπόκειται στις υπηρεσίες των δήμων, να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες για την καταβολή των χρημάτων στους δικαιούχους των προνοιακών επιδομάτων.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/