Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Κατηγορίες ΣΥΡΙΖΑ εναντίον ΝΔ για κατασκευασμένη αφίσα στη Θράκη

Ο Πάνος Σκουρλέτης μιλά για προϊόν  φωτομοντάζ και οι βουλευτές για  κατασκευασμένη είδηση


    ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ




Μια υπόθεση της περιοχής που δεν είχε προκαλέσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και είχε ξεχαστεί ήδη την προηγούμενη εβδομάδα έγινε αντικείμενο της προεκλογικής διαμάχης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.


Αιτία ένα δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου που εμφανίζει αφίσα στην οποια εικονίζονται οι δύο μειονοτικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «οι Τούρκοι άρχισαν να κατακτούν την Δυτική Θράκη». (εικόνα 2)


Την αφίσα που φέρεται ότι κυκλοφόρησε στην Κομοτηνή, εμφάνισαν διάφορα blogs την περασμένη εβδομάδα αλλά η ύπαρξή της διαψεύστηκε από το Βουλευτή Ροδόπης Αϊχάν Καρά Γιουσούφ και το θέμα έληξε πριν καν δημιουργηθεί. Όμως με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα ο Ελεύθερος Τύπος τη Δευτέρας εμφάνισε την ίδια αφίσα, αποδίδοντάς την στους δύο Βουλευτές, προκαλώντας την αντίδραση του Υπεύθυνου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη.


Σε δηλώσεις γενικότερα για ζητήματα που προέκυψαν τις τελευταίες μέρες κατηγόρησε τη Ν.Δ. για «επίθεση λάσπης» ενώ ειδικότερα για το θέμα της αφίσας ανέφερε τέτοια αφίσα δεν υπήρξε και ότι πρόκειται για φωτομοντάζ, κατηγορώντας εμμέσως για «κατασκευασμένη είδηση».


X. Zεϊμπέκ: Ένας αριστερός βουλευτής δεν έχει σχέση με τέτοιες αφίσες


Ερωτηθείς ο μειονοτικός βουλευτής Ζεϊμπέκ Χουσεΐν για την επίμαχη αφίσα, ανέφερε ότι τον καλύπτουν οι δηλώσεις του Πάνου Σκουρλέτη και σημειώνοντας ότι ένας αριστερός βουλευτής δεν θα μπορούσε ποτέ να έχει σχέση με ένα τέτοιο περιεχόμενο. Από την πλευρά τους τοπικά στελέχη εκτιμούν ότι από την εικόνα που έχει η συγκεκριμένη αφίσα είναι προφανές ότι πρόκειται για φτηνό φωτομοντάς που δεν θα μπορούσε να αποτελεί αφίσα των δύο βουλευτών. Η περίπτως νομικής προσφυγής εναντίον του Ε.Τ. δεν έχει ακόμη αποκλειστεί.


Πάντως, πέρα από το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου δεν υπήρξε κάποια επίσημη τοποθέτηση της ΝΔ εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ για το συγκεκριμένο θέμα. Κατά τα άλλα στις δηλώσεις του ο Πάνος Σκουρλέτης εξαπέλυσε επίθεση για την υπόθεση Ιφικράτη Αμυρά, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι δημιουργήθηκε ένα θέμα χωρίς ποτέ ο συγκεκριμένος να υπήρξε στέλεχος ή υποψηφιος του ΣΥΡΙΖΑ.


Σκουρλέτης για σύγκρουση


Σύμφωνα με τον Π. Σκουρλέτη “Πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση που γίνει κυβέρνηση, είναι να συγκρουστεί με το πολιτικό προσωπικό και το κατεστημένο, που πανικόβλητο θέλει να σωθεί και να ξεκαθαρίσει το τοπίο στα ΜΜΕ, να σπάσει τις σχέσεις διαπλοκής, για μια πλουραλιστική ενημέρωση, που είναι προϋπόθεση για τη λειτουργία της δημοκρατίας.


Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι το κόμμα του, τις τελευταίες ημέρες μέχρι τις εκλογές θα επαναφέρει την ουσιαστική συζήτηση, απέναντι στην «αρχιτεκτονική της λάσπης και των διχαστικών προσεγγίσεων», στην προοπτική της χώρας, της εθνικής αξιοπρέπειας και της ελπιδοφόρας προοπτικής.”




Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/