Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Συνάντηση με Οικοδόμους και Εργατικό Κέντρο για Ζεϊμπέκ-Καλιαμπάκα

Συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν 
ΠΟΙΟΙ ΕΚΑΝΑΝ 
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ 
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ;






Συνάντηση με το Σωματείο Οικοδόμων της Ξάνθης είχαν το πρωί της Δευτέρας ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζεϊμπέκ Χουσείν και ο Γραμματέας της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Καλιαμπάκας.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στον οικοδομικό κλάδο με την κατακόρυφη πτώση της δραστηριότητας. Ο Πρόεδρος Σαλή Kεχαγιά αναφέρθηκε σε κάποια προγράμματα απασχόλησης και κατάρτισης, έστω για λίγα άτομα, που είναι σε εξέλιξη ζητώντας να ασκηθούν πιέσεις για να απορροφηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα από την Ξάνθη. Επίσης αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν για όσους οικοδόμους έχουν συνάψει στεγαστικά δάνεια και έχουν χάσει τη δουλειά τους αλλά και στο τεράστιο πρόβλημα με τα πλαστά οικοδομικά ένσημα, που μόνο στην Ξάνθη ανέρχονται σε 12.000 !
Ο Πρόεδρος του Σωματείου εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κυβέρνηση, ζητώντας από το βουλευτή και το Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ να συνδράμουν τις προσπάθειες των οικοδόμων, ειδικά σε θέματα που δεν έχουν οικονομικό κόστος. Ο βουλευτής Ζεϊμπέκ Χουσεΐν ανέφερε ότι προέρχεται και ο ίδιος από οικογένεια οικοδόμων και ότι κατανοεί απόλυτα το πρόβλημα που πλήττει ιδιαίτερα την περιοχή . Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, αλλά ειλικρινής πρόθεση να υποστηρίξει τα αιτήματα που έχει το Σωματείο, μετά τις εκλογές. Ειδικότερα για τα δάνεια, έγινε γνωστό ότι στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει η πρόβλεψη για διευκολύνσεις στα δάνεια.
Από την πλέυρά του ο Γραμματέας ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατανοεί το σοβαρό πρόβλήμα με τους Οικοδόμους που πλήττει περισσότερο τη μειονότητα. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υποσχεθεί θαύματα από την επόμενη μέρα και απασχόληση για όλους. Όμως μπορεί να υποσχεθεί ότι έχει άμεσα μέτρα για την ανάπτυξη και αυτή είναι η προσπάθεια που θα γίνει»
Συνάντηση με Μπεμπεκίδη.
Στη συνάντηση που είχαν με τον Πρόεδρο του Εργατικύ Κέντρου, ο Άγγελος Μπεμπεκίδης έκανε μια σύντομη αναφορά– περά από το γνωστό θέμα της υποστελέχωσης της Επιθεώρησης Εργασίας- ενώ τοποθέτησε την πραγματική ανεργία της Ξάνθης σε υψηλότερο επίπεδο από την υπόλοιπη Περιφέρεια. Από 4.500 άτομα καταγγεγραμμένα το Δεκέμβριο του 2009, ξεπερνούν τους 18.000 !
Τα προβλήματα αφορούν στο κλείσιμο των συνεταιριστικών εργοστασίων, στην παύση της δραστηριότητας στην ΕΒΖ, στην πτώση της απασχόλησης στον καπνεργατικό κλάδο και σε ειδικότερα προβλήματα που αφορούν: Στην μείωση της απασχόλησης, την ελαστικοποίηση της εργασίας και τις καθυστερήσεις πληρωμών στην εταιρία Χατζηιωάννου, στην εταιρία Leon Gas, τη Diana που πτωχεύει, ΜΕΟΡΑΜΑ, ΜΑΙ-ΤΕΞ, ΠΑΝΤΕΛΟΣ, ALEX PACK, PRAKTIKER, ΑΒ Bασιλόπουλος, Μαρινόπουλος, ΚΟΥ-ΚΟΥ, Κοτσώβολος, ΠΛΑΘ, Sunlight, E-Value
Ο βουλευτής Ζεϊμπέκ Χουσεΐν ανέφερε ότι υπάρχει ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα με τους εργαζόμενους της Ξάνθης στα ναυπηγεία της Βόρειας Ευρώπης, όπου έχει δημιουργηθεί πρόβλημα με την ασφάλισή τους και έσοδα που χάνει πλέον το ΙΚΑ, θέμα για το οποίο προετοιμάζεται παρέμβαση.





Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/