Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Η Εκκλησία και η βοήθεια σε όλους (;) τους κατοίκους της Θράκης

Η Εκκλησία αποτέλεσε έναν σημαντικό παράγοντα για την στήριξη όλων των κατοίκων που παραμένουν στον τόπο τους και μάλιστα σε μια περίοδο που η κεντρική διοίκηση δείχνει αδύναμη να αντιμετωπίσει τα προβλήματα
     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για την στήριξη όλων των κατοίκων του νομού, χωρίς διακρίσεις, ιδιαίτερα αυτήν την δύσκολη περίοδο που διέρχεται η Πατρίδα μας με την οικονομική κρίση να δοκιμάζει την κοινωνική συνοχή και το σύνολο του ελληνικού λαού.

Ανήμερα της Πεντηκοστής στην πόλη της Ξάνθης πανηγύρισε ο Ιερός Ναός της του Θεού Σοφίας. Ο Μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε με την συμμετοχή των εφημερίων του Ιερού Ναού και κληρικών της Μητροπόλεως και πλήθος πιστών.

Ο περικαλλής Ναός αποτελεί σημείο αναφοράς για την θρακική πόλη στην οποία αρμονικά συνυπάρχουν χριστιανοί και μουσουλμάνοι έλληνες.

Άλλωστε η Μητρόπολη Ξάνθης, όπως όλες οι Ιερές Μητροπόλεις της Θράκης, καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για την στήριξη όλων των κατοίκων του νομού, χωρίς διακρίσεις, ιδιαίτερα αυτήν την δύσκολη περίοδο που διέρχεται η Πατρίδα μας με την οικονομική κρίση να δοκιμάζει την κοινωνική συνοχή και το σύνολο του ελληνικού λαού.

Ειδικότερα η ακριτική Θράκη βιώνει την κρίση ίσως εντονότερα από την υπόλοιπη περιφέρεια αφού πολύ νωρίτερα βρέθηκε αντιμέτωπη με την αποβιομηχάνιση, την ανεργία και τη διαρροή του ενεργού δυναμικού του πληθυσμού προς άλλες περιοχές της Ελλάδας αλλά και γειτονικές χώρες, την φυγή της νεολαίας με την ταυτόχρονη συρρίκνωση της αγροτικής παραγωγής και οικονομίας.

Έτσι η Εκκλησία αποτέλεσε έναν σημαντικό παράγοντα για την στήριξη όλων των κατοίκων που παραμένουν στον τόπο τους και μάλιστα σε μια περίοδο που η κεντρική διοίκηση δείχνει αδύναμη να αντιμετωπίσει συνολικά και βάσει ενός ολοκληρωμένου αναπτυξιακού σχεδίου τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Θράκη.


Πηγή:  http://www.amen.gr/