Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Μπήκαν οι υπογραφές για τις αποθήκες του ΟΣΕ


Πανηγυρική ήταν η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης καθώς το κύριο θέμα ήταν η σύμβαση παραχώρησης των αποθηκών στο λιμάνι, από την ΓΑΙΑΟΣΕ προς τον Δήμο
     ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Πανηγυρική ήταν η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης στις 30/5 καθώς το κύριο θέμα ήταν η υπογραφή σύμβασης παραχώρησης των αποθηκών στο λιμάνι, από την ΓΑΙΑΟΣΕ προς τον Δήμο.

Τα εμβληματικά κτίρια παραχωρήθηκαν από την εταιρία για 30 χρόνια με την παράλληλη υποχρέωση του Δήμου Αλεξανδρούπολης να τα ανακαινίσει και να τα χρησιμοποιήσει για πολιτιστικούς σκοπούς, όπως θέατρο, κινηματογράφο, μουσική σκηνή, μουσείο κλπ. Παρών στην συνεδρίαση ήταν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ Νίκος Ιωαννίδης ο οποίος αναφέρθηκε στην ακύρωση της προγενέστερης διαδικασίας για παραχώρηση σε ιδιώτες, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την μετατροπή των κτιρίων σε ένα στολίδι για την πόλη και ευχαρίστησε την κυρία Ελβίρα Ταταρίδου, Πρόεδρο του Θρακικού Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού, για την επίμονη στάση της και την αποφασιστική της συμβολή για την επίτευξη της συμφωνίας.

Τον κ. Ιωαννίδη και τον θετικό του ρόλο στην αίσια έκβαση της υπόθεσης, εξήρε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι λειτούργησε άψογα ως αντισυμβαλλόμενος, ενώ χαρακτήρισε την στιγμή "ιστορική". Με παρόμοια λόγια εκφράσθηκαν και ο κ. Αγγλιάς που επεσήμανε ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν ομόφωνη, η αντιπεριφερειάρχης Γεωργία Νικολάου που ήταν παρούσα, όπως και οι δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι των παρατάξεων, Νίκος Γρηγοριάδης, Γιώργος Ραπτόπουλος, Γιάννης Λασκαράκης και η κυρία Τρέλλη.