Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Επιστολή διαμαρτυρίας για την κατάσταση στη 211 ΕΜΑ Κομοτηνής

Σάλος στο διαδίκτυο από την δημοσίευση του περιεχομένου της στον ιστότοπο της εφημερίδας "Το Βημα"


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Είμαι στρατιώτης της τεθωρακισμένης μονάδας 211 ΕΜΑ Κομοτηνής και γράφω αυτή την επιστολή διαμαρτυρίας για να φέρω στο φως την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στη μονάδα, εδώ και περίπου 2 μήνες.


Υπερβολικές υπηρεσίες, δυσανάλογες του ποσοστού των στρατιωτών, διπλουπηρεσίες, ελάχιστες έξοδοι είναι η καθημερινότητα μας από τον Μάιο.

Μέσα σε αυτή την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση για τους στρατιώτες, έρχεται να προστεθεί η καθημερινή αγγαρεία σε ακατάλληλες ώρες με υπερβολικές θερμοκρασίες, η ελάχιστη ξεκούραση και η συνεχής πίεση για την πραγματοποίηση εργασιών της μονάδος, με αποτέλεσμα την εξάντληση των στρατιωτών, ψυχική και σωματική, περιστατικά λιποθυμιών και αδυναμία εκτέλεσης του συνολικού όγκου των υποχρεώσεων.

Ο διοικητής της μονάδος γνωρίζει την κατάσταση εδώ και καιρό και δεν προβαίνει στην περικοπή υπηρεσιών, ενώ έχει μειωθεί η δύναμη των στρατιωτών και έχουν αυξηθεί οι υπηρεσίες, με αποτέλεσμα κάποια μέρα να υπάρχουν 10 στρατιώτες για 13 υπηρεσίες.

Κοινοποιώ την κατάσταση, όντας η μόνη δυνατή λύση του προβλήματος, στοχεύοντας σε καλύτερες μέρες για τους στρατιώτες, διότι αν μη τι άλλο έχουμε και δικαιώματα εκτός από υποχρεώσεις, ακόμα και μέσα στον μικρόκοσμο που λέγεται στρατός.


Ένας αγανακτισμένος στρατιώτης