Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

9οι τελικά οι Εβρίτες στο Παγκόσμιο του Μπιτς Βόλεϊ

Οι Καβαρατζής και Κοντοστάθης  υπέκυψαν μετά από μεγάλη μάχη στους νορβηγούς που είναι νούμερο 2 στην παγκόσμια κατάταξη με 22-20 και 21-18


ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ





Την 9η θέση στον κόσμο κατέκτησαν οι έφηβοι της Εθνικής Ελλάδας στο παγκόσμο πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ της Κύπρου που διεξάγεται στη Λάρνακα. Οι Αλεξανδρουπολίτες Κοντοστάθης - Καβαρατζής στους νοκ άουτ αγώνες για μια θέση στα προημιτελικά, υπέκυψαν μετά από μεγάλη μάχη στους ισχυρούς και νο2 της παγκόσμιας κατάταξης (για τις ομάδες που συμμετείχαν στο τουρνουά) Νορβηγούς, Χους / Σόρουμ με 22-20 και 21-18.


Οι νεαροί διεθνείς μας από τον Έβρο, κοίταξαν στα μάτια τους έμπειρους αλλά και ξεκούραστους - αφού δεν είχε προηγηθεί άλλος αγώνας για αυτούς σε αντίθεση με τους Έλληνες - αντιπάλους τους και άγγιξαν το όνειρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγώνας διεξήχθη κάτω από συνθήκες αφόρητης ζέστης, καταμεσήμερο, γεγονός που δυσχέραινε τις προσπάθειες των αθλητών, ιδιαίτερα των Ελλήνων που προέρχονταν από ένα πρωινό απαιτητικό παιχνίδι κόντρα στους Ισπανούς.

Μετά το αρχικό μούδιασμα στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, οι αθλητές μας έκαναν τη δική τους αντεπίθεση και πήραν σημαντικό προβάδισμα με 11-8, διατήρησαν στη συνέχεια μια απόσταση ασφαλείας και έφτασαν πρώτοι σε σετ μπολ (20-18). Κάπου εκεί όμως δέχθηκαν τη πίεση της Νορβηγίας, έχασαν δυο σετ μπολ με άουτ επιθέσεις του Κοντοστάθη με αποτέλεσμα το πρώτο σετ να οδηγηθεί σε αντίπαλα χέρια. 

Στο δεύτερο των 1-4 των Σκανδιναβών έγινε γρήγορα 5-4 για τους Εβριτες , οι Νορβηγοί ελαχιστοποιώντας τα λάθη τους πέρασαν μπροστά αλλά ισοφαρίστηκαν με άσο του Καβαρατζή. Ξαναπήραν και διατήρησαν ένα ελαφρύ προβάδισμα μεχρι τέλουςσ. Ο Κοντοστάθης με επίθεση έκανε το 19-18 αλλά χωρλις συνέχεια. 

Στην πρώτη τους συμεμτοχλη δσε μεγάλη διοεργάνωση τα παιδιά από την Αλεξανδρούπολη πέτυχαν τον στόχο τους, προσπάθησαν - και εν μέρει τα κατάφεραν - να κανουν την υπέρβαση. Κέρδισαν το χειροκρότημα και έστρεψαν την προσοχή σημαντικών ανθρώπων του μπιτς βόλεϊ πάνω τους. Με προσοχή, δουλειά και οργάνωση το μέλλον τους ανήκει