Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Οργή κτηνοτρόφων του Σελέρου για την παραχώρηση βοσκοτόπων

Στα χωράφια που πομποδώς παραχωρήθηκαν τις μέρες των Χριστουγέννων σε νέους αγρότες της Ξάνθης από τον Κ. Σκανδαλίδη έβοσκαν τα κοπάδια τους εδώ και μισό αιώνα

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Άρχισαν τα «όργανα» γύρω από την πολυδιαφημισμένη διανομή δημόσιας αγροτικής γης σε ακτήμονες, νέους επιστήμονες του αγροτικού κλάδου που επιθυμούν να γίνουν αγρότες. Μία πρωτοβουλία που ξεκίνησε από την Ξάνθη, με την διανομή των σχετικών συμβάσεων στους πρώτους δικαιούχους, υπό τους προβολείς της δημοσιότητας και του βλέμματος του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Κώστα Σκανδαλίδη, που φαίνεται όμως να συνεχίζεται με αντιπαραθέσεις μέσα στα χωράφια.
Ανακοίνωση για το πρόβλημα των κτηνοτρόφων εξέδωσε ο Περιφερειακός Συνδυασμός Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης "ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ":

Οργή κτηνοτρόφων του Σελέρου για την παραχώρηση βοσκότοπων από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ και τον κ. Σκανδαλίδη που καταστρέφουν την κτηνοτροφία

Πριν λίγες ημέρες, σε μια δυσανάλογη του σκοπού πολιτικομματική «φιέστα» και ξένη προς την κατάσταση της κρίσης που επικρατεί στην κοινωνία, βγαλμένη από το γκρίζο χθες, ο κ. Γιαννακίδης και ο κ. Σκανδαλίδης, προχώρησαν σε «παραχωρήσεις γης», έναντι 5 πέντε ευρώ το στρέμμα ετησίως. Ανέφεραν με στόμφο ότι η ενέργεια «στοχεύει νʼ αποτελέσει μια ουσιαστική διέξοδο απασχόλησης σε μια κρίσιμη οικονομικά περίοδο για νέους ανθρώπους».

Ήδη όμως η όλη ενέργεια δημιουργεί κοινωνική αναστάτωση στην περιοχή του Σελέρου Ξάνθης, όπου με οργή οι κτηνοτρόφοι αντιδρούν στην «έξωσή» - καταστροφή τους από τον μοναδικό βοσκότοπο των 70-80 στρεμμάτων που τους απέμεινε, που δίδεται σε 2-3!!! επιλεγέντες αγρότες. Ταυτόχρονα αντί διόρθωσης, αναφέρουν, ότι τους επισείεται η απειλή αστυνομικής παρέμβασης και η δια της βίας επιβολή της απόφασης.

Επειδή είναι προφανές ότι «θίγεται» η κτηνοτροφία και τίθεται το ερώτημα με ποιους όρους έγιναν οι παραχωρήσεις αυτές στην περιοχή, ποιος βεβαίωσε την επάρκεια κτηνοτροφικών εκτάσεων; Τι θα απογίνουν οι κτηνοτρόφοι; Καλούμε τον κ. Γιαννακίδη και τον κ. Σκανδαλίδη να έλθουν άμεσα σε συνεννόηση με τους θιγόμενους, να διαφυλάξουν την πληττόμενη κτηνοτροφία και να ανακαλέσουν την απόφασή τους.

.