Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση πυρκαγιών σε Μαρώνεια και Σάπες

Έκκληση απευθύνει στους δημότες ο αντιδήμαρχος Χαφούζ Μεμέτ Ριτβάν που είναι υπεύθυνος για την πολιτική προστασία και εξέδωσε ανακοίνωση με συμβουλές

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Έκκληση απευθύνει στους δημότες Μαρώνειας-Σαπών ο Αντιδήμαρχος, Χαφούζ Μεμέτ Ριτβάν, υπεύθυνος για την πολιτική προστασία ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα πυρκαγιών στο Δήμο Μαρώνειας- Σαπών. Η ανακοίνωση του Αντιδημάρχου είναι η εξής:

«Ο Δήμος Μαρώνειας-Σαπών στα πλαίσια της ενημέρωσης των δημοτών για την λήψη προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, ενημερώνει τους δημότες του ότι σύμφωνα με την Πυροσβεστική Διάταξη (4/2012) που περιλαμβάνεται στο ΦΕΚ 1346/25-04-2012 τ. Β’ οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών πρέπει να τηρούν τις υποχρεώσεις καθαρισμού και σε απόσταση έως 100 μέτρων από τους οικισμούς. Αναλυτικότερα για την αποφυγή πυρκαγιάς και για την μείωση του κινδύνου σε περίπτωση εκδήλωσή της οι δημότες υποχρεούνται:
1)Στην αποψίλωση αυτών από ξερά χόρτα και στην απομάκρυνσή τους,
2)Την απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών και αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σε αυτούς,
3) Στη λήψη οποιουδήποτε άλλου μέτρου.
Επίσης στις συγκεκριμένες περιοχές απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς και η ρίψη αναμμένων τσιγάρων- σπίρτων και άλλων υλικών.
Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης εφαρμόζονται ποινικές και διοικητικές κυρώσεις από την Πυροσβεστική Αρχή. Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες νομείς και επικαρπωτές οικοπεδικών εκτάσεων να προβούν σε εργασίες καθαρισμού αυτών».

.