Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Μέγα σκάνδαλο: κατάτμηση της γέφυρας των Πηγαδίων σε έξι απευθείας αναθέσεις

Απίστευτες καταγγελίες από την αντιπολίτευση του Δήμου Αβδήρων σε βάρος της δημοτικής αρχής


   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Για κατάτμηση του έργου της μελέτης για την κατασκευή της Γεφυρας των Πηγαδίων κάνουν λόγο Δημοτική Αρχή και Αντιπολίτευση στο Δήμο Αβδήρων!



Το σχετικό θέμα της απευθείας ανάθεσης 6 διαφορετικών μελετών που συνθέτουν ουσιαστικά ένα έργο, αυτό της Μελέτης του Έργου της κατασκευής νέας Γέφυρας στο γνωστό σημείο πρόσβασης του οικισμού Πηγαδίων από τον κόμβο της Εγνατίας Οδού, συζητήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αβδήρων , όπου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, καθώς καταψηφίστηκε από την αντιπολίτευση.


Β. Τσολακίδης: Πράγματι είναι κατάτμηση, θα χάναμε χρόνο


Ο Δήμαρχος Αβδήρων παραδέχτηκε ενώπιον των μελών της Οικονομικής Επιτροπής ότι επρόκειται για μία ενιαία μελέτη, η οποία κατατμήθηκε σε 6 μικρότερες προκειμένου να δωθούν με απευθείας αναθέσεις. Απέδωσε την κατάτμηση του έργου στην πίεση του χρόνου, αναφέροντας ότι υπάρχει κίνδυνος να περάσει η περίοδος του ΕΣΠΑ, καθώς η Περιφέρεια έχει ήδη βρει χρηματοδότηση για την κατασκευή του έργου. Σύμφωνα με το Βασίλη Τσολακίδη, υπάρχει περίπτωση να χαθεί ένα ποσό της τάξης των 4 εκατομμυρίων ευρώ, αν ακολουθηθεί η νόμιμη οδός και δοθεί σε διαγωνισμό η σχετική μελέτη, κάτι που θεώρησε ότι είναι χρονοβόρο . Όπως επεσήμανε η περίοδος του ΕΣΠΑ λήγει και είναι δυνατόν η κατασκευή να πάει στην επόμενη προγραμματική περίοδο 2014-2020.


Β. Τσιτιρίδης: Ας κάνατε έγκαιρα τη μελέτη


Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιώργος Τσιτιρίδης, από την πλευρά του, ανέφερε ότι καταψηφίζει γιατί πρόκειται για μια ενιαία μελέτη που ξεπερνά τις 50.000 ευρώ και ότι το πρόβλημα είναι γνωστό επί 1,5 χρόνο. «Θα μπορούσε η Τεχνική Υπηρεσία να έχει κάνει σχετική μελέτη έγκαιρα και όχι να ακολουθείται η συνήθης μέθοδος των απευθείας αναθέσεων σε ιδιώτες μελετητές.»


Πάντως εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι σε μια δημόσια συνεδρίαση οι πολιτικές παρατάξεις του Δήμου αναφέρθηκαν χωρίς περιστροφές σε κατάτμηση ενός έργου. 




Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/