Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Συνέλαβαν λαθροδιακινητή και λαθρομετανάστες στην Γεμιστή Έβρου

Τράκαρε το αυτοκίνητο του λαθροδιακινητή, ο οποίος αντιστάθηκε κατά τη διάρκεια της σύλληψης


   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Συνελήφθησαν σε αγροτική περιοχή της Γεμιστής Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, δύο Σύριοι διακινητές ηλικίας 26 και 20 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 14 λαθρομετανάστες. Οκτώ από τους διακινούμενους είναι Ιρακινοί πέντε Σύριοι και ένας Ιρανός.

Oι αστυνομικοί, εντόπισαν, στην αγροτική περιοχή της Γεμιστής, τους λαθρομετανάστες να κινούνται πεζή, με τη βοήθεια ενός διακινητή (20χρονος) και τους έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση.
Λίγο αργότερα προσέγγισε στο σημείο ο 26χρονος διακινητής, με ένα αυτοκίνητο, με ρουμάνικες πινακίδες, στο οποίο επιβιβάστηκαν συνολικά εννέα λαθρομετανάστες και το αυτοκίνητο ξεκίνησε με κατεύθυνση την Αλεξανδρούπολη.

Το όχημα ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς και μόλις αντιλήφθηκε ο την παρουσία τους ο 26χρονος, ανέπτυξε ταχύτητα, προκειμένου να διαφύγει της σύλληψης, χωρίς να τα καταφέρει,γιατί λίγη ώρα μετά ξέφυγε από την πορεία του και εξετράπη, σε τάφρο κοντά στο δρόμο με αποτέλεσμα να συλληφθεί. Από την εκτροπή του οχήματος δεν τραυματίσθηκε κανένας από τους επιβαίνοντες σε αυτό.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί επιχείρησαν να συλλάβουν και τον 20χρονο διακινητή, ο οποίος αρχικά αντιστάθηκε, πλην όμως συνελήφθη.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι για το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο έχει δηλωθεί κλοπή, στο Τμήμα Ασφάλειας Μεγάρων, πριν επτά μήνες περίπου.

.