Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Η Χρυσή Αυγή διαφωνεί με την συντήρηση τζαμιού

Η σύζυγος Μιχαλολιάκου χαρακτηρίζει σκάνδαλο την δαπάνη ενός εκατ. ευρώ την ώρα που απολύεται κόσμος, υπολειτουργούν νοσοκομεία και κλείνουν σχολεία


    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Ύψιστη κοινωνική πρόκληση χαρακτηρίζει η Χρυσή Αυγή τις δαπάνες 1 εκατ. Ευρώ για την αποκατάσταση του τζαμιού Ρετζέπ Πασά, στη Ρόδο.

Με ερώτηση που υπέβαλε στον υπουργό Παιδείας, η βουλευτής της Χρυσής Αυγής και σύζυγος του αρχηγού της οργάνωσης, κυρία Ελένη Ζαρούλια ζητά διαμαρτύρεται για τη δαπάνη, που προβλέπεται ότι θα διατεθεί από κωδικό του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

«Σύμφωνα με απόφαση που εξέδωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κ. Τζαβάρας εγκρίθηκε συνολική δαπάνη ποσού 1.000.000 € από κωδικό του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για την αποκατάσταση του τεμένους Ρετζέπ Πασά που βρίσκεται στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου. Το ζήτημα της αποκατάστασης τέθηκε μετά από διαμαρτυρία του Γενικού Προξένου της Τουρκίας κ. Aydin Ilhan Durusoy, ενώ το θέμα είχε αποτελέσει αντικείμενο ελέγχου από αποστολή του Συμβούλιου της Ευρώπης με επικεφαλής τον Ελβετό βουλευτή Andreas Gross», αναφέρει η κ. Ζαρούλια.

Στα πλαίσια αυτά, η βουλευτής της Χρυσής Αυγής υποστηρίζει ότι τη στιγμή που το υπουργείο «προχωρά σε κλείσιμο του ΚΕΔΔΥ Ρόδου(με βασικό έργο την υποστήριξη του εκπαιδευτικού έργου σε μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες), το Περιφερειακό Νοσοκομείο Ρόδου αντιμετωπίζει τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υλικό και γενικότερα βρισκόμαστε σε μια περίοδο περιστολής κρατικών δαπανών θεωρούμε την έγκριση του κονδυλίου αυτού ύψιστη κοινωνική πρόκληση». Μάλιστα, επισημαίνει ότι δεν είναι δυνατόν να δίδεται προτεραιότητα στην αποκατάσταση του συγκεκριμένου τεμένους, όταν τα Μεσαιωνικά Τείχη της Ρόδου καταρρέουν και οι κίονες του Ναού του Απόλλωνα συγκρατούνται με σύρμα.

Γι αυτό η βουλευτής ρωτά τον υπουργό τι προτίθεται να κάνει για να μην προχωρήσει η συγκεκριμένη αποκατάσταση και ποια μέτρα θα λάβει για τη συνέχιση της λειτουργίας του ΚΕΔΔΥ Ρόδου και τη συντήρηση των Μεσσαιωνικών Τειχών και των Κιόνων του Απόλλωνα.