Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Αυξάνονται οι νεκροί ισραηλινοί στο Μπουργκάς

Τους επτά έχουν φτάσει σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, που κατηγορούν ευθέως το Ιράν για την τρομοκρατική ενέργεια, ενώ σοκάρουν οι πληροφορίες της βουλγαρικής τηλεόρασης
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε λεωφορείο το οποίο μετέφερε Ισραηλινούς τουρίστες στο αεροδρόμιο του Μπουργκάς, στη Βουλγαρία με αποτέλεσμα, σύμφωνα με πληροφορίες, να σκοτωθούν τέσσερις άνθρωποι και να τραυματιστούν πολλοί άλλοι.

Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός έσπευσε να κατηγορήσει το Ιράν. Για εσκεμμένη επίθεση έκανε λόγο ο Βούλγαρος υπουργός Εσωτερικών.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος της πόλης ανέφερε πως η έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή, προσθέτοντας πως εκρηκτικός μηχανισμός είχε πιθανότατα τοποθετηθεί στο λεωφορείο. Ανέφερε ακόμη πως 33 άνθρωποι τραυματίστηηκαν. Ισραηλινή αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στο ισραηλινό στρατιωτικό ραδιόφωνο έδωσε μία άλλη εκδοχή για τα αίτια της έκρηξης, αναφέροντας πως πιθανότατα επρόκειτο για επίθεση αυτοκτονίας.

Από την πλευρά του ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμιν Νετανιάχου έσπευσε να κατηγορήσει το Ιράν. «Όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο Ιράν» είπε και διεμήνυσε πως το Ισραήλ θα απαντήσει αποφασιστικά.

Σύμφωνα, πάντως, με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, που μετέδωσε η δημόσια βουλγαρική τηλεόραση «ΒΝΤ», λίγο πριν την αιματηρή βομβιστική επίθεση εναντίον του λεωφορείου, άγνωστος άνδρας τηλεφώνησε στο γραφείο του ταξιδιωτικού πρακτορείου που είχε διοργανώσει την εκδρομή, στο Μπουργκάς και είπε, ότι «οι Ισραηλινοί θα γίνουν δεκτοί με δύο βόμβες».

Τα Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανεβάζουν το αριθμό των νεκρών στους επτά και των τραυματιών στους τριάντα τρεις, ενώ οι βουλγαρική αστυνομία διεξάγει έρευνες προκειμένου να διαπιστώσει τα αίτια της έκρηξης.

Το αεροδρόμιο της πόλης Μπουργκάς έκλεισε αμέσως μετά την έκρηξη.

.