Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Βράβευση επιχειρήσεων του Έβρου


Σε μια πολύ σημαντική κίνηση 
προχώρησε το Επιμελητήριο, που
βράβευσε σε ειδική εκδήλωση στα 
πλαίσια της alexpo 2012 τις πιο 
δυναμικές επιχειρήσεις του νομού

   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ





Σε μια πολύ σημαντική κίνηση προχώρησε το Επιμελητήριο Έβρου, που βράβευσε σε ειδική εκδήλωση στα πλαίσια της alexpo 2012, τις πιο δυναμικές επιχειρήσεις του Νομού. Η βράβευση αυτή αποτελεί μια ηθική αναγνώριση στο έργο των ντόπιων επιχειρήσεων και την συμβολή τους στην τοπική αλλά και την εθνική οικονομία.

Βραβεύτηκαν οι δυο εισηγμένες Εβρίτικες επιχειρήσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών, Ακρίτας και Εβροφάρμα, το Ελαιοτριβείο Κύκλωπας που τα τελευταία χρόνια σαρώνει τα βραβεία σε Πανελλήνιους και Παγκόσμιους διαγωνισμούς αναδεικνύοντας το ελαιόλαδο της Μάκρης, η Νικ.Δαστερίδης ΑΒΕΕ που εξάγει τα προϊόντα της σε 56 χώρες στον κόσμο, οι ιστορικοί Μύλοι Θράκης, η Danco από τον βόρειο Έβρο, η Luncheon meat Έβρου, η Πρίσμα Ηλεκτρονικά που διακρίθηκε για την συνεργασία της με το ερευνητικό κέντρο CERN, ενώ ειδικό βραβείο δόθηκε στους επαγγελματίες της Σαμοθράκης, του νησιού με τις εξαιρετικές ομορφιές που απέσπασε πρόσφατα Παγκόσμιες διακρίσεις.

Στις ομιλίες τους οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων είπαν πολύ σημαντικά πράγματα. Ο κ. Γκοτσίδης δεν δίστασε να αναφερθεί στα εμπόδια που βάζει το κράτος στις επιχειρήσεις και ιδιαίτερα στις ακριτικές, η κ. Νάντια Ουζουνοπούλου συγκίνησε με τις αναφορές της στο παρελθόν όταν τα εξαιρετικά σιτηρά και τα άλευρα του Έβρου τάιζαν όλη την Ελλάδα αλλά και την Μέση και Άπω Ανατολή, ο κ. Τζίτζικας επεσήμανε την αξία του κοινωνικού απολογισμού της επιχείρησης. Για την Πρίσμα Ηλεκτρονικά ο κ. Χρήστος Γιορδαμλής είπε: "Η επιτυχία μας είναι αποτέλεσμα ποιοτικής και ειδικής δουλειάς που υλοποιήθηκε σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα που αφορούσαν το CERN στην Ελβετία όπου η εταιρία Prisma Electronics με έδρα την Αλεξανδρούπολη, όχι μόνο έχει κατασκευάσει χιλιάδες ηλεκτρονικές διατάξεις, αλλά έχει γίνει και αιτία δεκάδες επιστήμονες και ερευνητές να επισκεφθούν την πόλη μας και να συνομιλήσουν με το εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρίας για ερευνητικά έργα με ορίζοντα το 2012 αλλά και πιο μακριά στο μέλλον. Η βράβευση από το Επιμελητήριο Έβρου αποτελεί μια αναγνώριση της προσφοράς μας και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μακριά από τις ανέσεις του κέντρου..."