Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Απάντηση Δένδια σε Ντόλιο για τα Κέντρα Μεταναστών

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη διαβεβαίωσε ότι στον Εβρο εν θα δημιουργηθούν Κέντρα Φύλαξης Μεταναστών αλλά μόνο Κέντρα Πρώτης Υποδοχής

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΣΕ 
ΞΑΝΘΗ ΚΑΙ ΡΟΔΟΠΗ;




Τη διαβεβαίωση ότι στο νομό Έβρου δεν θα δημιουργηθούν Κέντρα Φύλαξης Μεταναστών αλλά μόνο Κέντρα Πρώτης Υποδοχής έδωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας. Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Ντόλιου ο κ. Δένδιας χαρακτήρισε το μεταναστευτικό πρόβλημα εκρηκτικό τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Έχω πει επανειλημμένα και επαναλαμβάνω ότι κατά την άποψη της κυβέρνησης, η χώρα ευρίσκετο και βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτου κινδύνου συνολικής ανατροπής από το μεταναστευτικό πρόβλημα. Δεν έχει την παραμικρή έννοια να παραμένει κάποιος υπουργός αν δεν υπάρξει συνολική λύση του ζητήματος. Άγνοια του ζητήματος αποτελεί κίνδυνο για τη χώρα».

Παράλληλα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης εμφανίστηκε θετικός στην πρόταση του κ. Ντόλιου να εξεταστεί η αξιοποίηση αστυνομικών και συνοριοφυλάκων που κατάγονται από τον Έβρο, σε ότι αφορά την στελέχωση των Κέντρων Πρώτης Υποδοχής.