Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Υπό έλεγχο η φωτιά στο όρος Κούλα της Ξάνθης

Η άμεση κινητοποίηση των εναέριων μέσων συγκράτησε την πυρκαγιά σε ελεγχόμενο εύρος, ενώ ακολούθησε επέμβαση πεζοπόρων τμημάτων

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ




Υπό έλεγχο τέθηκε αργά το απόγευμα η φωτιά που είχε ξεσπάσει από το πρωί σε δασική περιοχή νοτίως του όρου Κούλα και βόρεια του οικισμού Ωραίου.


Η άμεση κινητοποίηση των εναέριων μέσων που συγκράτησαν την πυρκαγιά σε ελεγχόμενο εύρος καθώς και η επέμβαση των πεζοπόρων τμημάτων είχε επιτυχή κατάληξη και αργά το απόγευμα, παρότι σταμάτησαν να επιχειρούν τα δύο αεροπλάνα και το ελικόπτερο, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έθεσαν υπό μερικό έλεγχο τη φωτιά.

Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της πυροσβεστικής Ξάνθης οι άνδρες της Πυροσβεστικής έχουν κυκλώσει τη φωτιά και επιτηρούν τις αναζοπυρώσεις.

Δεν θα επιχειρήσουν τα ενάερια μέσα

Το πρωί καταφθάνει και νέο πεζοπόρο τμήμα για να δυνράμει τις προσπάθειες των πυροσβεστών. Την Παρασκευή τα αεροπλάνα και το ελικόπτερο δεν θα επιχειρήσουν παρά μόνο αν προκύψει πολύ σοβαρή αναζοπύρωση, κάτι που θεωρείται απίθανο. Θεωρείται πιθανό μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής, η φωτιά να έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο και να κατασβεστεί.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε και ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης που παρακολούθησε το συντονισμό των μέσων και του προσωπικού όλης της πολιτικής προστασίας και, κυρίως, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης που κατάφερε να περιορίσει και να θέσει υπό έλεγχο την πυρκαγιά σε μια πολύ δύσβατη περιοχή, αφού χρειάστηκαν σχεδόν 4 ώρες, ώστε να φτάσουν τα πεζοπόρα τμήματα.

Σωτήρια ήταν η ύπαρξη των δύο αεροπλάνων πετζετέλ και του ελικοπτέρου που συγκράτησαν τη φωτιά τις πρώτες ώρες. Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη κλήση στην Πυροβεστική έγινε στις 11.50 το πρωί της Πέμπτης.