Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Ερώτηση για την υπολειτουργία του Νοσοκομείου Κομοτηνής

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αϊχάν Καραγιουσούφ ρωτά την κυβέρνηση για ποιον λόγο σε καιρό οικονομικής δυσπραγίας και σκληρής μονόπλευρης λιτότητας φορτώνει με νέα βάρη τις πλάτες των πολιτών
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ







Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Αϊχάν Καρά Γιουσούφ φέρνει στη Βουλή με ερώτησή του, το θέμα της υπολειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής καθώς και των Κέντρων Υγείας του Νομού Ροδόπης και πως αυτή συνδέεται με τη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης.
Ο κ. Αϊχάν Καρά Γιουσούφ ρωτά την κυβέρνηση για ποιο λόγο σε καιρό οικονομικής δυσπραγίας και σκληρής μονόπλευρης λιτότητας φορτώνει με νέα βάρη τις πλάτες των ελλήνων πολιτών προκειμένου να έχουν πρόσβαση στο κοινωνικό αγαθό της υγείας.

Η ερώτηση του βουλευτή έχει ως εξής:

«Σοβαρά είναι τα προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής (Σισμανόγλειο) καθώς και τα Κέντρα Υγείας του Νομού Ροδόπης, εξαιτίας των μεγάλων ελλείψεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Την κατάσταση δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο η ανεπαρκής χορήγηση αναλώσιμων υλικών, τεχνολογικού εξοπλισμού, η κακή κτιριακή υποδομή, όπως και η μεγάλη έλλειψη φαρμάκων. Στην πραγματικότητα τα Κέντρα Υγείας του Νομού Ροδόπης υπολειτουργούν, ενώ η διοίκηση του Νοσοκομείου Κομοτηνής μεταφέρει προσωπικό σε αυτό αποδυναμώνοντας περισσότερο τα Κέντρα Υγείας.
Επιπλέον λόγω της αποχής των ειδικευομένων ιατρών καθώς και της παρατεταμένης επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων στις μονάδες υγείας η κατάσταση έγινε δραματική, καθώς αναβάλλονταν τα τακτικά ιατρεία και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών υπολειτουργούσε.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

• Ποια μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε να αναβαθμιστούν οι μονάδες υγείας του Νομού Ροδόπης.
• Με ποιον τρόπο και σε πόσο χρονικό διάστημα θα καλυφθούν οι επιτακτικές ανάγκες σε νοσηλευτικό προσωπικό (τουλάχιστον 25 άτομα).
• Πότε θα προχωρήσει σε πρόσληψη ιατρικού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων, μετά από συνεννόηση με τη διοίκηση των μονάδων, ώστε αυτές να επανδρωθούν σωστά και να είναι λειτουργικές.
• Με ποιο τρόπο θα εξασφαλιστεί η επαρκής χρηματοδότηση των μονάδων υγείας του Νομού Ροδόπης από τον κρατικό προϋπολογισμό, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η επάρκειά τους σε φάρμακα αλλά και η αναβάθμιση των τεχνολογικών και κτιριακών υποδομών τους.
• Ποια μέτρα θα λάβει ώστε να σταματήσουν οι ασθενείς να πληρώνουν για τις εξετάσεις τους στα δημόσια νοσοκομεία και να καταβάλλει ο ΕΟΠΥΥ τα οφειλόμενα ποσά σε ασθενείς για θεραπείες, φάρμακα και εξετάσεις».