Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Σε απεργία πείνας 35 μετανάστες στο Κέντρο Φύλαξης της Ξάνθης

Η Απεργία ξεκίνησε το απόγευμα της Δευτέρας και στην πορεία της, 10 άτομα σταμάτησαν αλλά περίπου 35 συνεχίζουν μέχρι και σήμερα...
   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ




Σε απεργία πείνας βρίσκονται εδώ και λίγες μέρες, μετανάστες από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές που κρατούνται στο –προσωρινό;- Κέντρο Φύλαξης της Ξάνθης.


Οι μετανάστες που ήταν αρχικά 45 και πλέον, σύμφωνα με τις πληροφορίες του XanthiPress.gr, ανέρχονται σε 35 διαμαρτύρονται για την παράταση της κράτησής τους, που όπως υποστηρίζουν,  κρατάει πέραν του εξαμήνου και φτάνει πλέον τους 7-8 μήνες.

Η Απεργία ξεκίνησε το απόγευμα της Δευτέρας και στην πορεία της, 10 άτομα σταμάτησαν και 35 συνεχίζουν. Η Κίνηση «Ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή» εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση και αναφέρει:

«Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που φτιάχνει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ είναι κολαστήρια ψυχών και η κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων των μεταναστών δεν εκπλήσσει κανένα. Είναι συμπλήρωμα των ρατσιστικών πογκρόμ που οργανώνει η ΕΛΑΣ του Δένδια με τις διαβόητες επιχειρήσεις σκούπα και οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής στις γειτονιές με τις επιθέσεις των Ταγμάτων εφόδου σε μετανάστες, σε καταστήματα, σε λαϊκές αγορές»,