Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

H συγκίνηση του Γεροντόπουλου για τον Παύλο Μπακογιάννη

Πέρασαν δυόμισι δεκαετίες από την δολοφονία του βουλευτή και ο εβρίτης θυμήθηκε την επέτειο μιας από τις πιο γνωστές τρομοκρατικές ενέργειες στην χώρα μας

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ




Προχθές, 26/9/2012, στην ολομέλεια της Βουλής ο κ. Γεροντόπουλος τόνισε:

"Ξεκινώντας, θα ήθελα να αποδώσω φόρο τιμής στον, πριν από είκοσι τρία χρόνια δολοφονηθέντα συνάδελφό μας, Παύλο Μπακογιάννη. Η τρομοκρατική, εγκληματική, ακροαριστερή οργάνωση «17 Νοέμβρη» τον δολοφόνησε άνανδρα. Επειδή ίσως είμαι ο μόνος που αυτή την ώρα είμαι μέσα στην Ολομέλεια και ο οποίος ήμουν Βουλευτής και τότε, θέλω να θυμίσω ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Πρωθυπουργός την εποχή εκείνη, που συνδεόταν με στενή συγγενική σχέση με τον Παύλο Μπακογιάννη, και την ίδια μέρα και την επόμενη βρισκόταν στο έδρανο του Πρωθυπουργού διότι θεωρούσε ότι το Κοινοβούλιο έπρεπε να λειτουργεί κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Αυτή είναι μία απάντηση και στους συναδέλφους που σήμερα ζήτησαν να μη λειτουργήσει το Κοινοβούλιο.
Ναι, οφείλουμε να αφουγκραζόμαστε την κοινωνία, ναι, οφείλουμε να σεβόμαστε τις απεργιακές κινητοποιήσεις, αλλά το Κοινοβούλιο πρέπει να μένει πάντα ανοικτό. Είναι ο «ναός» της δημοκρατίας. Εδώ μέσα γίνονται μάχες ιδεών."

.