Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Για τα χρόνια προβλήματα του Έβρου ενημερώθηκε ο Καρούντζος

Ο νέος υπερπεριφερειάρχης Μακεδονίας - Θράκης επισκέφθηκε την Αλεξανδρούπολη και μίλησε με την ανριπεριφερειάρχη Έβρου Γωγώ Νικολάου

      ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ;





Την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου στα γραφεία της περιφερειακής Ενότητας Έβρου, η Αντιπεριφερειάρχης Γεωργία Νικολάου υποδέχθηκε τον νέο Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Αθανάσιο Καρούντζο, ο οποίος επισκέφθηκε την Αντιπεριφερειάρχη προκειμένου να ενημερωθεί για τα χρόνια και τρέχοντα θέματα της περιοχής.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης  στην οποία συμμετείχαν σύμβουλοι αλλά  και υπηρεσιακοί παράγοντες αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος επί των μεγάλων προβλημάτων του Έβρου, η πορεία των έργων, τα αιτούμενα προς την κεντρική διοίκηση θέματα συνεργασίας και αποτελεσματικότητας.

Η Αντιπεριφερειάρχης μετά το πέρας της συνάντησης τόνισε πως «συζητήσαμε θέματα που αφορούν τον Έβρο. Το σημαντικότερο για μας είναι τα πλημμυρικά φαινόμενα και οι υποδομές. Συζητήσαμε για την ανεργία που μαστίζει την περιοχή και ιδιαίτερα τον Βόρειο Έβρο, με αποτέλεσμα πολλοί συμπολίτες μας να μεταναστεύουν. Το καθεστώς λειτουργίας των λατομείων, το θέμα των χρυσωρυχείων, το παρεμπόριο».

Παράλληλα η κ. Νικολάου ανέφερε πως έχει δρομολογηθεί η σύσταση Επιτροπής από στελέχη της αιρετής Αυτοδιοίκησης, της Αποκεντρωμένης αλλά και πολίτες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, ώστε να βρεθούν λύσεις που έχουν σχέση με την κεντρική εξουσία.

«Σκοπός της επιτροπής, είναι να μειωθεί η χρονοτριβή και να  αυξηθεί η αποτελεσματικότητα», επεσήμανε χαρακτηριστικά η Αντιπεριφερειάρχης, η οποία κλείνοντας ευχαρίστησε τον κ. Καρούντζο για την επίσκεψη του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα του θητεία.