Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Ο Γιώργος Φλωρίδης γιόρτασε με σύζυγο και γιο στη Κομοτηνή

Εχει ιδιαίτερες σχέσεις με την πόλη αφού ο γιος του είναι φοιτητής της Νομικής ΔΠΘ όπως υπήρξε και ο ίδιος, ενώ η γυναίκα του υπηρέτησε ως δικαστής στο Εφετείο Θράκης


         ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ





Με την σύζυγό του εφέτη Παναγιώτα Μαυράκη και τον ένα από τους δύο γιούς του που σπουδάζει στη νομική Θράκης απ’ όπου αποφοίτησε και ο ίδιος, εντόπισε ο φακός του «Χ» τον Γιώργο Φλωρίδη, χαλαρό και ήρεμο, αφού η τωρινή προεκλογική περίοδος τον βρίσκει αποστασιοποιημένο και παρατηρητή των εξελίξεων που επεσήμανε πολύ πιο έγκαιρα εδώ και 10 μήνες πριν την παραίτησή του και από βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Φλωρίδης που πολιτευόταν στο Κιλκίς είχε διατελέσει υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του πολίτη, υφυπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, υφυπουργός Οικονομικών και μένα πολυσέλιδο κείμενο το καλοκαίρι του 2011 είχε κάνει την δική του ηχηρή παρέμβαση στα πολιτικά δρώμενα μιλώντας για καθολικό έλλειμμα αρχηγεσίας, καταθέτοντας την παραίτησή του και διαψεύδοντας σενάρια ότι συζητούσε την επάνοδό του στο ΠαΣοΚ. Αξίζει να θυμηθούμε τα λόγια του τότε που επαληθεύτηκαν πολύ σύντομα: «Η κρίση στη χώρα μετεξελίσσεται ραγδαία από οικονομική και κοινωνική σε βαθιά πολιτική, με απρόβλεπτη πορεία. Μετά τη χρεοκοπία της δανειοδοτούμενης παρασιτικής οικονομίας, ζούμε τη βαθύτατη κρίση του πολιτικού μας συστήματος.

Η ευθύνη γι' αυτήν θα πρέπει να αποδοθεί κατεξοχήν στα κλειστά κατεστημένα συστήματα εξουσίας που, ως πραγματικοί εχθροί της δημιουργικής κοινωνίας, διαμόρφωσαν και στήριξαν το πελατειακό, αδιαφανές κράτος και το αντιπαραγωγικό οικονομικό μοντέλο - σε «αγαστή» συνεργασία με παρασιτικές δυνάμεις από το σύνολο της πολιτικής γεωγραφίας, αλλά και της μεγαλομεσαίας κοινωνικής κλίμακας της μεταπολίτευσης. Σ΄ αυτό το πλαίσιο, ο καθένας μπορεί να δει, περισσότερο η λιγότερο, τον εαυτό του.

Στην ιδεολογικο_πολιτική πλατφόρμα του με τίτλο «Η Ελλάδα πρέπει να κυβερνηθεί», ο κ. Φλωρίδης έθετε το θεμελιώδες ερώτημα «εάν η Ελλάδα θα παραμείνει στις ευρωπαϊκές δομές ή με κάποιον τρόπο (αναγκαστικά ή οικειοθελώς) θα βγει από αυτές εντασσόμενη στο τριτοκοσμικό περιβάλλον».

Κατά τον κ. Φλωρίδη «η ένταση του πολιτικού αδιεξόδου, είναι προφανές ότι θα ενισχύσει τη διάθεση αποχής ή εναντίωσης της κοινωνίας σε κάθε πρωτοβουλία εξόδου από την κρίση. Μερικές " κακομαθημένες" κοινωνικές ομάδες που παρασιτούν επί δεκαετίες στο σώμα ολόκληρης της κοινωνίας, είναι προφανές ότι θα προσπαθήσουν, μέσα σε συνθήκες συνολικής αποσύνθεσης και εντεινόμενης ανομίας να ματαιώσουν κάθε προσπάθεια εξορθολογισμού των λειτουργιών της χώρας», επιμένοντας στην σταθεροποίηση της χώρας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.
Κατά τον κ. Φλωρίδη οι επερχόμενες εκλογές δεν θα κρίνουν κομματικά ζητήματα, αλλά στρατηγικά θέματα για την πορεία του εθνικού ζητήματος και της χώρας. Και για να καταφέρει η χώρα να παραμείνει στην Ευρώπη πρέπει, όπως υπογραμμίζει, να κυβερνηθεί από τη συμμαχία εκείνων που αναλαμβάνουν ευθύνες και διαθέτουν σχέδιο και αποφασιστικότητα για την υλοποίηση του.

Κατά την παραμονή του πάντως στο ταβερνάκι της πόλης μας, « η ωραία Κομοτηνή» ο κ. Φλωρίδης δέχθηκε θερμούς χαιρετισμούς από φίλους του που διατηρεί από την εποχή των φοιτητικών χρόνων μετά την μεταπολίτευση, ενώ και η σύζυγός του που υπηρέτησε στην Κομοτηνή ως εφέτης είχε την εκτίμηση δικηγόρων που έτυχε να την δουν και να την χαιρετήσουν με ευγένεια.