Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Ηττα 3-2 της Ξάνθης από τον Πλατανιά στο πιο συγκλονιστικό ματς της χρονιάς

Οι Θρακιώτες βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 84ο λεπτό, ισοφάρισε στο 89ο αλλά δέχτηκε και άλλο τέρμα στις καθυστερήσεις και έφυγε χωρίς βαθμό από την Κρήτη

    ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ




Σε ένα από τα πιο συναρπαστικά ματς του πρωταθλήματος, ο Πλατανιάς επικράτησε εντός έδρας της Ξάνθης με 3-2, χάρη σε δύο γκολ του Ντοέ στο 84' και το 91'. Είχε ισοφαρίσει σε 2-2 για τους Ακρίτες ο Βασιλακάκης στο 89'! Με εννέα παίκτες ολοκλήρωσε το παιχνίδι η Ξάνθη.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Καλύτερος ο Πλατανιάς στα πρώτα δέκα λεπτά της αναμέτρησης, προσπάθησε να είναι κινητικός και να βρει τους διαδρόμους προς την εστία της Ξάνθης. Οι Ακρίτες ήταν όμως αυτοί που άνοιξαν το σκορ, με το τρομερό σουτ του Γκλεισον. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πιέσουν έτσι ώστε να δημιουργήσουν ευκαιρίες, κυρίως από τα αριστερά με τον Ουντότζι, χωρίς όμως να υπάρχει αποτέλεσμα.

Πάντως, πριν οι δυο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια, η αριθμητική ισορροπία των ομάδων άλλαξε, αφού στο 39' ο Μαρίν της Ξάνθης πήρε κόκκινη κάρτα για χτύπημα στον Μαρτσάκη (του έδωσε μία αδύναμη σφαλιάρα).

Με την έναρξη της επανάληψης ο Πλατανιάς κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα, με το αυτογκόλ του Γκλέισον, του παίκτη που είχε ανοίξει το σκορ! Οι Κρητικοί “έκλεισαν” στην συνέχεια τους Ακρίτες στο μισό γήπεδο, με τον Τζανή στο 62' να αστοχεί εξ επαφής. Η πίεση του Πλατανιά έπιασε... τόπο στο 84ο λεπτό με τον Ντοέ, ο οποίος με το κεφάλι πέτυχε το πολυπόθητο δεύτερο τέρμα.

Σαν να μην έφτανε αυτό για την Ξάνθη έχασε και τον Γκλέισον που τραυματίστηκε με αποτέλεσμα να μείνει με εννέα παίκτες. Αυτό βέβαια δεν την εμπόδισε να σκοράρει στο 89' με τον Βασιλακάκη και να αγκαλιάσει τον βαθμό της ισοπαλίας. Ο Ντόε, όμως, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Με νέα κεφαλιά, μετά από κόρνερ, έκανε το 3-2 στο 91' και χάρισε στους γηπεδούχους την πρώτη τους εντός έδρας νίκη (3-2).

Ταυτότητα αγώνα
Γήπεδο: Δημοτικό Περιβολιών
Διαιτητής: Γεράσιμος Ντίτσιος (Πρέβεζας)
Βοηθοί: Μαγιάννης Χρήστος (Άρτας), Ιωάννης Κοντίζας (Πειραιά)

4ος: Μιχάλης Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
Παρατηρητή: Δημήτρης Τσορτανίδης (Αχαΐας)

Πλατανιάς (Γιάννης Χατζηνικολάου): Κηπουρός, Αργυρόπουλος, Ντόε, Τζανής, Αγκιλέρα, Κάλαϊτζιτς (78' Γιακουμάκης), Ουκάρ (46' Γκονσάλες), Μαρτσάκης, Ουντότζι, Αναστασάκος (87' Μιρτσέτα).

Ξάνθη (Γιάννης Παπαδημητρίου): Βιβιανί, Μπέρτος, Βάλλας, Γκλέισον, Μπαξεβανίδης, Ντάνι, Βασιλακάκης, Ράνος (42' Πλατέλλας), Μαρίν, Μαρσελίνιο (76' Φλίσκας), Μαρκόφσκι (61' Μάνταλος).