Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Η διοίκηση του ΙΚΑ δεν ήξερε πού είναι η Ορεστιάδα!

Μπορεί κάποιοι να μην έχουν γνώσεις γεωγραφίας, γιατί δεν έχουν τουλάχιστον ένα χάρτη στο γραφείο τους; Νοείται άνθρωπος που παίρνει αποφάσεις για κλείσιμο υπηρεσιών στην περιφέρεια, να το κάνει στην... τύχη; Και όμως!
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Μπορεί κάποιοι να μην έχουν γνώσεις γεωγραφίας, γιατί δεν έχουν τουλάχιστον ένα χάρτη στο γραφείο τους; Δε νοείται άνθρωπος που παίρνει αποφάσεις για κλείσιμο υπηρεσιών στην περιφέρεια, να το κάνουν στην τύχη. Αλλά ακόμη κι αν αυτοί δεν ξέρουν, οι βουλευτές του νομού τι κάνουν;

Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη του δημάρχου Ορεστιάδας, Δημήτρη Μουζά, στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ότι ο υποδιοικητής του ΙΚΑ, Διονύσης Πατσούρης, δεν γνώριζε που ακριβώς βρίσκεται ο δήμος Ορεστιάδας. O κ. Πατσούρης στη συνάντηση που είχε με τον κ. Μουζά , σχετικά με το θέμα της υποβάθμισης του τοπικού υποκαταστήματος του ΙΚΑ, είπε ότι είχε  την εντύπωση την ότι ο βορειότερος δήμος του Έβρου είναι αυτός του Διδυμοτείχου.

«Ο κ. υποδιοικητής οφείλω να πω ότι ήταν και αγεωγράφητος. Έγινε κατανοητό από όλους μας ότι δεν ήξερε καν ότι η Ορεστιάδα είναι πιο πάνω, γεωγραφικά, από το Διδυμότειχο και ότι το βορειότερο σημείο είναι το Ορμένιο που βρίσκεται 50 χιλιόμετρα μακριά», είπε ο κ. Μουζάς συμπληρώνοντας ότι  «προφανώς κάποιοι, λάθος τους είχαν μεταφέρει τα δεδομένα με αποτέλεσμα να σκέφτονται διαφορετικά».

Εν τω μεταξύ ως προς στο αίτημα αναίρσης της απόφασης που αφορά στην υποβάθμιση του υποκαταστήματος του ΙΚΑ Ν. Ορεστιάδας, ο δήμαρχος, Δημήτρης, Μουζάς, δεν έλαβε καμία σαφή απάντηση από το γενικό γραμματέα του υπουργείου Εργασίας και τον υποδιοικητή του Ιδρύματος.

Ωστόσο ο Δήμαρχος χαρακτήρισε τη συζήτηση «εποικοδομητική» καθώς, όπως είπε «έγινε κατανοητό το ζήτημα που έχει προκύψει για την περιοχή και το πρόβλημα που θα δημιουργήσουν, σε περίπτωση που συνεχίσουν την πορεία που ξεκίνησαν». Εκτίμησε μάλιστα ότι σύντομα τα αποτελέσματα της συνάντησης αυτής, θα είναι ορατά, ευελπιστώντας ότι «θα αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος του ΙΚΑ Ορεστιάδας».

Καταλήγοντας ο κ. Μουζάς τόνισε ότι άποψη του δήμου, είναι να παραμείνουν ανοιχτές όλες οι δημόσιες υπηρεσίες στον Έβρο, διαμηνύοντας παράλληλα ότι «σε καμία περίπτωση όμως δε θα πρέπει να καμφθούν οι κινητοποιήσεις μας».